Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Αμετάκλητη αθώωση και αμετάκλητη καταδίκη για Ψωμιάδη

ametakliti-athwwsi-kai-ametakliti-katadiki-gia-pswmiadiΑμετάκλητη αθώωση του Παναγιώτη Ψωμιάδη από την κατηγορία της απιστίας αλλά παράλληλα  και αμετάκλητη καταδίκη του για παράβαση καθήκοντος. . 
 Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή αίτηση αναίρεσης του  τέως νομάρχη Θεσσαλονίκης, Παν.  Ψωμιάδη, για εφετειακή καταδίκη του για απιστία
ενώ αντίθετα επικύρωσε  ποινή φυλάκισης 8 μηνών που του είχε επιβληθεί για παράβαση καθήκοντος κατά την χρονική περίοδο 2008 – 2009.
Ειδικότερα,  ο Παν. Ψωμιάδης ς είχε καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος σε φυλάκιση 8 μηνών και για  απιστία  σε φυλάκιση  επίσης 8 μηνών  ( τελική ετυμηγορία ,11 μήνες κατά συγχώνυεση των δύο ποινών).
Ο κος Ψωμιάδης ενεπλάκη ποινικά καθώς υπέγραψε πρόστιμα ,με καθυστέρηση από 12 έως 15 μηνών, κατά περίπτωση, που είχαν επιβληθεί σε 17 βιομηχανίες και βιοτεχνίες της περιφέρειας Θεσσαλονίκης για παραβάσεις που αφορούσαν στη διαχείριση αποβλήτων (στερεών, υγρών και αερίων), μειώνοντας παράλληλα  τα ποσά των επίμαχων προστίμων κατά  24.660 ευρώ (συνολικά).
Του  αποδόθηκε και το αδίκημα της  απιστίας, καθώς  λόγω των μειώσεων των προστίμων  μειώθηκαν  τα έσοδα της Νομαρχίας.
Κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης  για τα δὐο αδικήματα σε συνολική ποινή 11 μηνών ( κατά συγχώνευση) ο Παν. Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο που τελικά τον απάλλαξε    από την κατηγορία της απιστίας αλλά επικύρωσε   την απόφαση του Εφετείου ως προς το αδίκημα της  παράβασης καθήκοντος .

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου