Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Γεννηματά και Θεοδωράκης δεν βλέπουν πρόωρες εκλογές

Οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων, το προληπτικό μνημόνιο και τα μέτρα, ύψους 9 δις ευρώ, τα οποία ζητούν οι δανειστές για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, έχουν φέρει στο προσκήνιο νέα σενάρια για τη στήριξη της κυβέρνησης

από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, στην περίπτωση που διαρραγεί η κυβερνητική πλειοψηφία.

Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, ωστόσο, απορρίπτουν κατηγορηματικά και σε όλους τους τόνους τα εν λόγω σενάρια, στρέφοντας την κριτική τους προς την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης.
Και οι δύο αρχηγοί δεν βάζουν στο τραπέζι θέμα πρόωρων εκλογών αλλά ζητούν να υπάρξει λύση από την παρούσα κυβέρνηση, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων του δημοκρατικού και ευρωπαϊκού τόξου.
Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά έχει κατ’επανάληψη διαφωνήσει με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και έχει ταχθεί υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από την παρούσα Βουλή.
Μάλιστα, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εκτιμούν ότι μία κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης μπορεί να διαπραγματευτεί με καλύτερο τρόπο, για την αξιολόγηση και τη ρύθμιση χρέους.
Υπέρ μιας "μεγαλύτερης κυβέρνησης" από την παρούσα Βουλή προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα της χώρας έχει ταχθεί και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
Μάλιστα, ο ίδιος έχει προβλέψει ότι δεν θα γίνουν εκλογές και ότι ο Αλέξης Τσίπρας "θα προσπαθήσει να περάσει τα επώδυνα μέτρα, ελπίζοντας ότι το χρέος και κάποια άλλα τέτοια πράγματα θα τον απελευθερώσουν πράγμα που δεν θα συμβεί".
Τόσο στη Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και στο Ποτάμι εκτιμούν ότι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών εντάσσονται στην επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης που έχουν ως στόχο, τόσο το εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας, όσο και την κοινή γνώμη.

ependisinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου