Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : Η ΚΕΝΤΡΙΚH ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ

Η συναντηση μας, ως Κινηση "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ", για την αναπτυξη της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ηταν χρησιμη, η ανταλλαγή απόψεων ήταν εξαιρετική, όπως και η δυνατότητα που είχαμε, να παρουσιασουμε τις προτάσεις μας.
Η Κεντρική Μακεδονία, ήταν πάντα η περιφέρεια, της ιδιωτικής οικονομίας και των εξαγωγών.
Γι' αυτό, η κρίση, ξεκίνησε πριν το 2008 , κορυφώθηκε στην συνεχεια και βαθαινει
συνεχως.
Η διάλυση του παραγωγικού ιστού και η ανεργία, είναι πρωτοφανης.
Δυστυχώς, δεν αξιοποιηθηκαν οι πόροι του ΕΣΠΑ, τα προηγουμενα χρόνια, ούτε τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά της ιδρύματα, για να περιοριστούν, οι αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης.
Χρειάζεται, σχέδιο με προτεραιότητες, που θα αξιοποιει τα πλεονεκτηματα της, καινοτόμες επιλογές και παραγωγική αξιοποίηση, όλων των διαθεσιμων χρηματοδοτικων εργαλείων .
Πρέπει, να αναπτυχθούν συνεργασίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, χωρίς κρατικιστικες αντιλήψεις και ιδεοληψίες.
Τα επιμελητήρια, πρέπει να βρουν τον νέο τους ρόλου, ως συμβουλων της πολιτειας και των επιχειρησεων, ιδιαιτερα των νεων επαγγελματικων και επιχειρηματικων πρωτοβουλιών.
Σήμερα, πρέπει να υποστηριχθεί αποφασιστικά η επαγγελματικη και επιχειρηματική επιλογή των νέων ανθρώπων με γνώσεις και δεξιοτεχνιες.
Οι νέοι ανθρωποι είναι, οι μη προνομιουχοι της εποχής μας και ταυτόχρονα αυτοί, που μπορούν να βγάλουν την χώρα, από την κρίση.
Η διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είχε αυξημένους πόρους από το ΕΣΠΑ και καλή προετοιμασία, από την κρατική διοίκηση, πριν τις περιφερειακές εκλογές του 2010.
Δυστυχώς, την διεκρινε η διαχειριστικη αδυναμία και η αποσπασματικοτητα στις επιλογες της.
Πόροι και ευκαιρίες χάθηκαν, έργα και προγράμματα, είτε δεν άρχισαν, είτε έμειναν ημιτελή.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και οι διαθέσιμοι πόροι του Ε' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, όπως και άλλων ταμείων.
Επιλογή μας είναι, να συμβάλουμε με θετικές, ώριμες και ολοκληρωμενες προτάσεις, στην συλλογική προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου