Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Δήμαρχος Παιονίας: Μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει η εκκένωση της Ειδομένης

"Το θέμα είναι να μην έχουμε εν καιρώ θύματα, γιατί η τοπική κοινωνία μεταλλάσσεται. Από ανθρωπιά που δείχνει τόσο καιρό τώρα, έχουμε την αγανάκτηση και τον φόβο", δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας, Χρήστος Γκουντενούδης.

"Είδαμε τα τελευταία γεγονότα και με τις ΜΚΟ που έχουν ξεφυτρώσει και
δεν ξέρουμε τι ρολό παίζουν. Άλλοι Έλληνες, άλλοι Σκοπιανοί. Όλοι δημιουργούν το αίσθημα του φόβου", πρόσθεσε ο κ. Γκουντενούδης μιλώντας στον Alpha 96.5.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τις πληροφορίες πως οι κάτοικοι της Ειδομένης έχουν προβεί στην αγορά όπλων και αεροβόλων, είπε: ότι "στην αγανάκτηση του κόσμου, λέγονται και γίνονται και αυτά. Η κοινωνία του Πολυκάστρου δεν έχει τέτοιους καταστηματάρχες. Αυτό που φοβάμαι, είναι η τριβή με τους κατοίκους και τους πρόσφυγες".
Επιπλέον, ο δήμαρχος Παιονίας έκρινε πως οι Σκοπιανοί "κάνουν τη δουλειά τους", μιλώντας για το διάβημα των γειτόνων προς την ελληνική κυβέρνηση μετά τα επεισόδια και την καταδίκη της στάσης τους από την Αθήνα, υποστηρίζοντας ότι "προστάτεψανε τα σύνορά τους. Εμείς τι κάνουμε; Εμείς έχουμε την αστυνομία που κάνει άριστα την δουλειά της, αλλά μπορεί να κάνει και άλλα".
Ο κ. Γκουντενούδης εκτίμησε, ακόμη, ότι "μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνει η εκκένωση της Ειδομένης, του μεγαλυτέρου ποσοστού τουλάχιστον".
Τέλος, ο κ. Γκουντενούδης επεσήμανε την ανάγκη να διαλυθεί η κατάσταση στην Ειδομένη, περιγράφοντας τον πανικό των προσφύγων την Κυριακή, ημέρα των επεισοδίων με τους Σκοπιανούς. "Αν βλέπατε την ημέρα των επεισοδίων, τα γυναικόπαιδα τρέχαν στα λεωφορεία. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τον καημό πώς θα φτάσουν σε ένα καλύτερο όνειρο. Εμείς επειδή δείξαμε αλληλεγγύη σαν κράτος, πρέπει να την δείξουμε μέχρι το τέλος", λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου