Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Χαιρετισμός Φώφης Γεννηματά στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ

Είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στις μέρες μας να μπορείς να δίνεις ελπίδα. Πραγματική ελπίδα.
Σήμερα δεν είναι μια απλή τελετή. Σήμερα είναι μια γιορτή. 25 χρόνια ο σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ προσφέρει πολλά στην οικογένεια, στο παιδί. 25 χρόνια δουλειάς με πολλές  δυσκολίες, μα ταυτόχρονα επιτυχίες και
χαμόγελα. Παιδικά χαμόγελα. Παιδιά που η ελπίδα τους έγινε πραγματικότητα, έγινε ζωή. Αγόρια και κορίτσια που έγιναν άντρες και γυναίκες, απέκτησαν οικογένειες, έκαναν καριέρες. Αλλά και χαμόγελα των γονιών που βλέπουν τα παιδιά τους να ανθίζουν και να αφήνουν πίσω τους τις δύσκολες στιγμές. Κι όλα αυτά στον τόπο τους, στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της ΕΛΠΙΔΑΣ. Ένα έργο ζωής, για τη ζωή, για όλους.
Η σημερινή τελετή γίνεται στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα πριν από έξι χρόνια. Ήταν ένα όραμα που στήριξε με όλες του τις δυνάμεις ο Γιώργος Γεννηματάς στα πρώτα βήματα αυτής της προσπάθειας. Γιατί πίστευε πως δεν χάθηκε η ανθρωπιά,  πίστευε στην αλληλεγγύη, την κοινή προσπάθεια. Πίστευε ότι η συνεργασία των ενεργών πολιτών με το δημόσιο στα θέματα υγείας μπορεί να δώσει καρπούς. Στην περίπτωση αυτή ή συνεργασία έδωσε ένα διαμάντι, όπως είχα πει και κατά την τελετή των εγκαινίων τον Οκτώβριο του 2010. Έδωσε  ένα πρότυπο νοσοκομείο, όπου πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά.
Είμαι πολύ υπερήφανη που μέσα από τη θητεία μου στο Υπουργείο Υγείας συνεργάστηκα στενά με την ΕΛΠΙΔΑ και την Πρόεδρό της  κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, τη Διοίκηση, με τον Μ. Παπασάββα. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και να λειτουργήσει το νοσοκομείο.  Αυτές τις διαδικασίες που πολλές φόρες στέκονται εμπόδιο ακόμη και σε γενναίες προσφορές δωρεών. Στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της ΕΛΠΙΔΑΣ, των παιδιών και των γονιών τους. Να ενισχύσουμε  το νοσοκομείο και τις μονάδες μεταμόσχευσης και τους ξενώνες.
Θέλω να καταθέσω από τη συνεργασία μας ότι υπάρχει  ψυχή σε αυτό το εγχείρημα και είναι η  κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  χωρίς αυτή δεν θα είχε γίνει τίποτα, δεν θα υπήρχε αυτό το έργο. Κινητοποίησε και κινητοποιεί τόσες δυνάμεις, τόσους ανθρώπους, τόσα χρόνια, προς όφελος των παιδιών μας. Και επιβεβαιώνει ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι, η ελπίδα θα ζει και θα γεννιέται κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου