Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Γ. Μπουτάρης: Ο δήμος θα επιβλέψει ώστε να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Αγοράς Μοδιάνο

Στην εξαγορά της Αγοράς Μοδιάνο από την One Outlet AE, η οποία ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής για την αξιοποίηση του ποσοστού συμμετοχής που διαθέτει το ΤΑΙΠΕΔ σε αυτή, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ''Ράδιο Θεσσαλονίκη'', η Αγορά Μοδιάνο είναι χαρακτηρισμένο κτίριο και συνδέεται με μια μελέτη της Εφορίας Αρχαιοτήτων για την ανάπλαση του Λουτρό, το οποίο θα λειτουργήσει και πάλι ως Χαμάμ.
Ερωτηθείς στη συνέχεια για το πώς θα διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει παραδοσιακή αγορά, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε πως εγγύηση για αυτό είναι το ίδιο το κτίριο. ''Δεν θα γίνει Louis Viutton, μπορεί να γίνει μόνο λαϊκή αγορά'', δήλωσε σχετικά και πρόσθεσε: ''Η δουλειά του δήμου είναι η επίβλεψη προκειμένου να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας της Αγοράς. Το γκρουπ αυτό πήρε το 45% του κτιρίου. Πρέπει να κάνει πολύ αγώνα για να πάρει τα υπόλοιπα ποσοστά και να δούμε τι δουλειά θα κάνει''.
Ακολούθως, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή δεν έχει τα λεφτά προκειμένου να το αγοράσει, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος δεν είναι επιχειρηματίας, αλλά ανοίγει τον δρόμο για τους επιχειρηματίες.
Τέλος, συνέστησε ψυχραιμία, ενώ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Αγορά Μοδιάνο μπορεί να γίνει ένα κόσμημα, κατά τα διεθνή πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου