Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Παύλος Χρηστίδης: Το παραμύθι με τον κεντροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει

“Το παραμύθι με τον κεντροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το σήμερα και το αύριο της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.”



Για την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά

Είναι ένα σοκ, μία μαύρη μέρα για τη Δημοκρατία και την πολυφωνία στη χώρα, το γεγονός ότι μία τόσο προοδευτική, μια τόσο ιστορική εφημερίδα σήμερα δεν κυκλοφορεί.
Από εκεί και πέρα, αφού οι διαρροές για τις πρωτοβουλίες που θα έπαιρνε η κυβέρνηση, παρέμειναν διαρροές, η κ. Γεννηματά μέσα στο Κοινοβούλιο πριν από λίγες μέρες ζήτησε τη διακομματική επιτροπή για να βρεθεί η λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τύπος και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Αυτό ήταν κάτι που δεν βρήκε απάντηση ούτε από τον κ. Τσίπρα ούτε από τον κ. Μητσοτάκη και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο χθες η κ. Γεννηματά επανέλαβε την ίδια πρόταση προς τον κ. Βούτση, ζητώντας να πάρει ο ίδιος με τη θεσμική του ιδιότητα μία πρωτοβουλία για μια διακομματική επιτροπή η οποία θα δώσει λύση στην εργασιακή αβεβαιότητα χιλιάδων εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, θα δώσει βάση στην πολυφωνία, στην ελευθεροτυπία, στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει όλοι να εκφράζονται με διαφορετικές φωνές σήμερα στην Ελλάδα που το έχουμε τόσο πολύ ανάγκη και, φυσικά, θα είναι μία πρόταση που θα επεξεργάζεται πρόταση νόμου που θα φτάσει μέχρι το σημείο όπου θα βρεθεί μία οριστική και βιώσιμη λύση.
Είναι μία πρόταση την οποία ζητάμε να έχει αναλογική εφαρμογή και για όλες τις παραγωγικές μονάδες που αντιμετωπίζουν κρίση αυτή τη στιγμή.


Για την αξιολόγηση

Η Κυβέρνηση αυτή δε μαθαίνει και, δυστυχώς, οδηγεί το λαό σε νέες θυσίες. Φαίνεται ότι θα υπογράψουν ότι τους φέρουν απέξω κι αυτό γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μείνουν έστω και μία ακόμα μέρα στην εξουσία.
Ο κ. Τσίπρας έχει χάσει οιαδήποτε διαπραγματευτική αξία θα μπορούσε να έχει μία κυβέρνηση και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα.
Θα υπάρχουν νέα μέτρα που θα είναι πολύ δύσκολα και θα κληθούν οι 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να στηρίξουν. Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες στο παρελθόν εξαιτίας του διχαστικού περιβάλλοντος που επέβαλαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τους ενδιαφέρει μόνο το κομματικό τους όφελος σε σχέση με το εθνικό συμφέρον. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουμε σε παιχνίδια που αφορούν τους 180, δεν συμμετέχουμε σε παιχνίδια που αφορούν τα νέα μέτρα, αφού το αποτέλεσμα αυτό είναι ευθύνη δικιά τους. Η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο του 2016.
Δεν το αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός. Έξι χιλιάδες άνθρωποι κλείνουν κάθε μέρα τα μπλοκάκια τους, η ελληνική οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, μόνο το 2016 προστέθηκαν 14 δις νέα χρέη και τα χρέη μας στην εφορία έχουν φτάσει τα 95 δις. Αυτό δεν βγαίνει.


Για τα δημοσκοπικά ευρήματα

Ακόμα πιο σημαντικό εύρημα από την άνοδο της Συμπαράταξης στις τελευταίες δημοσκοπήσεις είναι ότι οι Έλληνες αντιλαμβάνονται πως εδώ βρίσκεται η μεγάλη προοπτική για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς.
Το παραμύθι με τον κεντροαριστερό ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει.
Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι το σήμερα και το αύριο της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου