Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Το "τρένο" του ΠΑΟΚ πέρασε από την Ξάνθη και πάει ημιτελικά!

Δεν σταματάει πουθενά αυτός ο ΠΑΟΚ! Νίκησε με 2-1 την Ξάνθη στα Πηγάδια και πήρε σαφές προβάδισμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας.Ο Μυστακίδης άνοιξε το σκορ στο 20΄ με κοντινή
προβολή μετά από ασίστ "πάρε-βάλε" του Μπίσεσβαρ, ο Λάζιτς ισοφάρισε προσωρινά για την Ξάνθη στο 52΄ και ο Πρίγιοβιτς που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς στο 59΄, χρειάστηκε τέσσερα λεπτά για να πετύχει ένα καταπληκτικό γκολ στο 63΄, δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Δικέφαλο και βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου.

Οι "ασπρόμαυροι" μάλιστα έπαιξαν με 10 παίκτες από το 70΄ εξαιτίας της αποβολής του Πέντρο Ενρίκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όμως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα και κράτησαν εύκολα το 2-1. Με τη σημερινή νίκη, η ομάδα του Ίβιτς διεύρυνε το σερί της, φτάνοντας τις 13 νίκες στους 14 τελευταίους αγώνες.
Στο 15΄ σημειώθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού και ήταν για τον ΠΑΟΚ. Ο Μυστακίδης έβγαλε ιδανική μπαλιά στον Ενρίκε αριστερά στην περιοχή, εκείνος κατέβασε την μπάλα και σούταρε, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Αυτή η σπουδαία φάση αποδείχτηκε "προειδοποιητική βολή" πριν το γκολ του ΠΑΟΚ, που ήρθε πέντε λεπτά αργότερα.
Άνοιξε το σκορ ο ΠΑΟΚ
Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με γκολ του Μυστακίδη. Μετά από άψογες εναλλαγές της μπάλας από τους "ασπρόμαυρους", ο Ενρίκε πάσαρε στον Μπίσεσβαρ στην αριστερή πλευρά, λίγο έξω από την περιοχή. Ο τελευταίος έβγαλε μία εκπληκτική σέντρα ακριβείας στην "καρδιά" της άμυνας των γηπεδούχων, με τον Ζίβκοβιτς να αργεί να αντιδράσει μπροστά στην εστία του και τον Μυστακίδη με κοντινή προβολή στον αέρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, ο σκόρερ του ΠΑΟΚ πανηγύρισε δείχνοντας το μαύρο περιβραχιόνιο που φορούν οι παίκτες των φιλοξενούμενων στη μνήμη του Παναγιώτη Κατσούρη.
Η Ξάνθη δεν παρουσίασε σημάδια αντίδρασης μετά το γκολ που δέχτηκε, με τον ΠΑΟΚ να διαχειρίζεται άνετα το προβάδισμα, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Στο 28΄ τραυματίστηκε ο Κάνιας που δέχτηκε χτύπημα στον έσω πλάγιο και αντικαταστάθηκε από τον Κάτσε στο 31΄. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση, με τον ΠΑΟΚ που ήταν πιο ουσιαστικός στο παιχνίδι στα πρώτα 45 λεπτά, να διατηρεί το προβάδισμα με 1-0.
Ισοφάρισε η Ξάνθη
Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Και κατάφερε να το πετύχει άμεσα, φέρνοντας το ματς στα ίσα στο 52΄, με γκολ του Λάζιτς. Ο Πιτσέλι πάσαρε στον σκόρερ στα αριστερά της περιοχής και εκείνος "εκτέλεσε" τον Γλύκο με ωραίο διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Η Ξάνθη είχε ανεβάσει την απόδοσή της στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου και πατούσε καλύτερα και μετά το γκολ της ισοφάρισης.
Γκολάρα Πρίγιοβιτς
Ωστόσο, στο 63΄ ο ΠΑΟΚ απάντησε παίρνοντας εκ νέου το προβάδισμα με καταπληκτικό γκολ του Πρίγιοβιτς. Ο Σερβοελβετός επιθετικός είχε περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή στο ματς στο 59΄ και τέσσερα λεπτά αργότερα πέτυχε ένα τρομερό γκολ. Με πλάτη στην εστία λίγο έξω από την περιοχή έκανε άψογο κοντρόλ με το στήθος, στρώνοντας την μπάλα μπροστά του και αμέσως έπιασε ένα φοβερό διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα. Ο νεοαποκτηθείς σέντερ φορ του Δικεφάλου πέτυχε με εκπληκτικό τρόπο το 3ο του γκολ στην τέταρτη συμμετοχή του με την ασπρόμαυρη φανέλα (όλες ως αλλαγή).
Αποβολή Ενρίκε
Λίγα λεπτά μετά όμως ο ΠΑΟΚ έμεινε με παίκτη λιγότερο εξαιτίας αποβολής του Πέντρο Ενρίκε. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ, στο 70΄, έκανε σκληρό τάκλιν στον Σιλά στη μεσαία γραμμή και σωστά τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Τρία λεπτά αργότερα ο Ίβιτς έβαλε τον Κίτσιου στη θέση του Μπίσεσβαρ για να προφυλάξει την άμυνά του παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα.
Πίεσε η Ξάνθη, ευκαιρία ο ΠΑΟΚ
Η Ξάνθη που έπαιζε με παίκτη παραπάνω στο τελευταίο 20λεπτο πίεσε για να ισοφαρίσει κλείνοντας τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους. Δυσκολευόταν όμως να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Γλύκου. Στο 87΄ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να διευρύνει ακόμη περισσότερο το προβάδισμα πρόκρισης, με Πρίγιοβιτς και Μυστακίδη να μην μπορούν να πετύχουν το τρίτο γκολ. Ο Βασιλακάκης έκανε τραγικό λάθος μέσα στην περιοχή της Ξάνθης και ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε σε τετ-α-τετ απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, που απέκρουσε το πλασέ του, ενώ μετά την απόκρουση ο Μυστακίδης πήρε την μπάλα και γύρισε παράλληλα με την εστία από πλάγια θέση, μη μπορώντας να σκοράρει. Η τελευταία καλή φάση της Ξάνθης ήταν στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γιουνές να παίρνει κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά τον Γλύκο να μπλοκάρει την μπάλα. Το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τους "ασπρόμαυρους" να παίρνουν σαφές προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς.
Συνθέσεις: 
ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης (Σολτάνι 72΄), Φλίσκας, Πιτσέλι, Σιλά, Καμαρά (Τριάδης 72΄), Λάζιτς (Μεχία 87΄), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης.
ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Λέοβατς, Βαρέλα, Μαλεζάς, Κάνιας (Κάτσε 31΄), Σάχοφ, Μπίσεσβαρ (Κίτσιου 73΄), Μυστακίδης, Ενρίκε, Κουλούρης (Πρίγιοβιτς 59΄).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου