Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γεγονός οι δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ με πρώτο διδάξαντα την ΕΑΣ Βόλου

Καταλυτικά αναμένεται να επιδράσει η απόφαση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Βόλου, για δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ από τους αγρότες.Την απόφασή της να θέσει δωρεάν, δηλαδή χωρίς κανένα απολύτως κόστος, στη διάθεση των αγροτών της περιοχής τον υπηρεσιακό μηχανισμό (συνεργεία) για την παραλαβή, συμπλήρωση και υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ, ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος.

Η απόφαση που έρχεται σαν αποτέλεσμα των πιέσεων που δέχονται αυτό τον καιρό οι αγρότες να αφενός να επιλέξουν μεταξύ των διαθέσιμων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) σε κάθε περιοχή, αφετέρου να καταβάλουν σημαντικό τίμημα για τη συγκεκριμένα υπηρεσία στην οποία ως γνωστόν επιμένει να προσθέσει το δικό του μερτικό και ο γνωστός φορέας συντονισμού.

Η απόφαση της ΕΑΣ Βόλου για δωρεάν δηλώσεις ΟΣΔΕ, αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά στις εξελίξεις και να γκρεμίσει το μύθο μιας «ψευτοϋπηρεσίας» που αναπτύχθηκε σε βάρος των υπόχρεων σε δήλωση αγροτών, χωρίς ποτέ να προσφέρει κάτι αξιόλογο προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της οικονομικής τους θέσης. Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος που έχει διακριθεί για τη συνεταιριστική του συνεισφορά αλλά και για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη στήριξη των αγροτών και δη των οικονομικά ασθενέστερων, επιλέγει να λειτουργήσει καταλυτικά αυτή τη φορά για το «γκρέμισμα» των στεγανών που λειτουργούν σε βάρος των αγροτών, απαλλάσσοντας επί της ουσίας τους αγρότες της περιοχής από ένα κόστος που στην περίπτωση της συγκεκριμένης οργάνωσης  μπορεί να προσεγγίζει και τα 500.000 ευρώ. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΑΣ Βόλου έχει ως εξής: 
«Ανακοινώθηκε σήμερα (3/4/2017) από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών  Συνεταιρισμών Βόλου κον  Νικήτα Πρίντζο  ότι φέτος οι δηλώσεις ΟΣΔΕ θα γίνουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ από τον Συνεταιρισμό.
Η απόφαση αφορά όλους τους αγρότες που ανήκουν στην Ένωση Βόλου και έκαναν τα προηγούμενα χρόνια τις δηλώσεις ΟΣΔΕ σε αυτήν.
Δεν θα εξαιρεθούν ούτε και  αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια  είχαν επιλέξει να κάνουν τις δηλώσεις τους σε άλλους φορείς.
Θεωρούμαι ότι η απόφαση αυτή στηρίζει  στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.
Εύχομαι και ελπίζω , ανέφερε ο κ. Πρόεδρος να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλες Συνεταιριστικές Οργανώσεις στην πατρίδα μας γιατί ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σ’ένα πέλαγος αοριστίας, αβεβαιότητας και ανασφάλειας , το εισόδημα του μειώνεται και χρειάζεται την στήριξη όλων μας για να μπορέσει  να καλλιεργήσει, να παράγει, να ζήσει την οικογένειά του και να παραμείνει στο χωριό του.» 


AgroNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου