Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Πού θα είναι υποψήφια τα «γαλάζια» στελέχη του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Τι αποφάσισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Τι συζητούν Κυριάκος Πιερρακάκης, Θ. Σκυλακάκης, Χρ. Ταραντίλης, Χρ. Πέτσας, Γ. Γεραπετρίτης. Τι θα πράξει η Μαριέττα Γιαννάκου, δεν συζητά υποψηφιότητα ο Παναγιώτης Πικραμμένος.Μπορεί ο επικείμενος ανασχηματισμός να δημιουργεί «νευρική κρίση» στα περισσότερα υπουργικά γραφεία, μπορεί να πέφτουν «στοιχήματα» για το ενδεχόμενο πρόωρης κάλπης το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο μέλη της κυβέρνησης που δεν κατήλθαν στις εκλογές με σταυρό προτίμησης συζητούν ήδη πού θα είναι υποψήφιοι στην προσεχή αναμέτρηση.

Βεβαίως, εάν οι εκλογές διεξαχθούν εντός του 2020 θα είναι με λίστα, η διαμόρφωση της οποίας είναι αποκλειστική ευθύνη του πρωθυπουργού. Επειδή, όμως, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, τα «γαλάζια» στελέχη αναζητούν ή βρήκαν ήδη τις εκλογικές περιφέρειες που θα είναι υποψήφιοι εάν δεν στηθούν φέτος πρόωρες κάλπες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, πχ, θα είναι υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, έχοντας ήδη τη στήριξη πολλών παραγόντων της περιοχής.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών αλλά και στην Ανατολική Αττική.


Ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης κατεβαίνει παραδοσιακά στην Α’ Αθηνών, κάτι που θα πράξει και τώρα, εφόσον αποφασίσει να είναι υποψήφιος.

Ο βουλευτής Επικρατείας Χρήστος Ταραντίλης, που φέρεται από τα φαβορί για συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα εφόσον γίνει ο ανασχηματισμός, εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στη Βοιωτία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πέτσας, αν και από τη Φθιώτιδα, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική.

Ο υπουργός επικρατείς Γιώργος Γεραπετρίτης δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αν και οι περισσότεροι συνάδελφοί του εκτιμούν ότι δύσκολα θα είναι υποψήφιος με σταυρό. Εφόσον, όμως, λάβει τη σχετική απόφαση, οι ίδιοι συγκλίνουν πως θα επιλέξει τον Πειραιά.

Υποψήφιος, βεβαίως, δεν θα είναι ο Παναγιώτης Πικραμμένος, ενώ ενδιαφέρον εμφανίζει το τι θα πράξει η Μαριέττα Γιαννάκου, η εκλογική βάση της οποίας είναι στην Α’ Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου