Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

Σούπερ Αρης, τρομερός Μάνος και σημαντικό διπλό (0-3) στη Λάρισα

Με τα δύο πρώτα γκολ του Μάνου στο πρωτάθλημα και ένα καταπληκτικό “κερασάκι στην τούρτα” από τον Σίλβα, ο Άρης πέρασε εμφατικά από το Αλκαζάρ επικρατώντας με 3-0 της ΑΕΛ.Έτσι, μετά από αυτήν την πολύτιμη νίκη στο εξ αναβολής παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής της Super League, οι “κιτρινόμαυροι” επανήλθαν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς, ισοβαθμώντας βέβαια με τον Ολυμπιακό από τον οποίο έχουν ένα ματς περισσότερο πια.

Η σημερινή νίκη έχει και ιστορικό χαρακτήρα για τους Θεσσαλονικείς, καθώς κέρδισαν την ΑΕΛ στη Λάρισα έπειτα από 30 χρόνια. Συμπτωματικά, η τελευταία νίκη του Άρη ήταν μια μέρα σαν σήμερα, στις 2 Δεκεμβρίου 1990.

Στην αναμέτρηση, ο Άρης ήταν ανώτερος από την αρχή ως το τέλος και ειδικά στο β΄ ημίχρονο έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο κυριαρχώντας απόλυτα. Ο Μάνος πέτυχε τα δύο γκολ που ουσιαστικά έκριναν το αποτέλεσμα, ενώ ο Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ένα εκπληκτικό γκολ με πλασέ μετά από τρομερή ατομική ενέργεια. Ωστόσο, κορυφαίος του Άρη σε απόδοση ήταν ο Ματέο Γκαρσία που πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση μετά την επιστροφή στον Άρη.


Το σκορ άνοιξε ο Μάνος στο 18΄ με υπέροχη κεφαλιά που κατέληξε στο δοκάρι και στα δίχτυα. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Έλληνα επιθετικού με τη φανέλα του Άρη στο πρωτάθλημα, ενώ στο 73΄ έφτασε σε δεύτερο τέρμα σφραγίζοντας τη νίκη για την ομάδα του.

Νωρίτερα, στο 63΄ ακυρώθηκε γκολ του Ματέο Γκαρσία με χρήση VAR, για οφσάιντ στον Μπερτόλιο που θεωρήθηκε ότι επηρέαζε τη φάση όντας στο οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα. Η συγκεκριμένη διαιτητική απόφαση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Άρη.

Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης, στο 96΄, ο Σίλβα έκανε μία απίθανη ενέργεια την οποία ολοκλήρωσε με πλασέ στα δίχτυα, πετυχαίνοντας κι αυτός το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Άρη για να γράψει το τελικό 0-3.

Οι συνθέσεις:


ΑΕΛ (Γ. Τάτσης):
Ναγκί, Ηλιάδης (53’ Γκαζάλ), Σπαρβ (80’ Γλύνος), Στελιάνο, Ντουρμισάι, Πλατέλλας (53’ Πινακάς), Μούζεκ, Ζίζιτς, Μπέρτος, Κρούγιτς, Κωστή (53’ Τόρζε)

Άρης (Α. Μάντζιος): Σιαμπάνης, Γκάνεα, Ροζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα (69’ Κάτσε), Ματίγια, Γκάμα (77’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (90’ Μπαγκαλιάνης), Μπερτόγλιο (69’ Σίλβα), Μάνος (77’ Λόπεθ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου