Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί 2023: Ανακοινώσεις - Τα νεότερα για τα αποτελέσματα

«Τρέχουν» στην κυβέρνηση για να ανακοινώσουν τα ονόματα των αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 σήμερα, Πέμπτη. Χθες, η υφυπουργός Παιδείας κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε στην ΕΡΤ πως τα αποτελέσματα αναμένονται το αργότερο την Παρασκευή 1η του Σεπτεμβρίου, όμως νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται προσπάθειες για σήμερα.


Ωστόσο, τα προβλήματα συνεχίζονται στην πλατφόρμα.

Πάντως, μπορεί να βγουν μέσα στην ημέρα, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν και η σχολική χρονιά ξεκινά σε μία εβδομάδα.

Ωστόσο, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ) επισημαίνει πως θεωρεί πως είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, η Α’ φάση αναπληρωτών να “τρέξει” αύριο και αυτή πιθανά θα μετατεθεί για την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, καθότι “Οι περιφερειακές διευθύνσεις, αλλά και οι διευθύνσεις εκπαίδευσης ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ -παρότι έχει λήξει η προθεσμία που τους είχε δοθεί εδώ και μέρες- έκαναν προσθαφαιρέσεις στην καταχώριση των κενών τους στο σύστημα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον νέο γύρο αποσπάσεων που πραγματοποιήθηκε μόλις ΧΘΕΣ, καθιστά πολύπλοκο το θέμα του προσδιορισμού των λειτουργικών κενών, καθώς μεταβάλλονται καθημερινά”.
Το χρονοδιάγραμμα για τους αναπληρωτές μετά τις ανακοινώσεις

- Από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου έως τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης δηλώνουν τα κενά σχολείων στο ΟΠΣΥΔ

- Την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου δηλώνουν σχολεία οι προσληφθέντες αναπληρωτές


- Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου τοποθετούνται σε σχολεία

- Την Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν υπηρεσία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου