Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Βασίλης Σκουρής : Το Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο κρας τεστ για τους υποψηφίους προέδρους

Σημείο- σταθμός στην πορεία προς την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, που συνέρχεται το Σάββατο, μια ακριβώς εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.


Στο Διαρκές Συνέδριο, ενώπιον χιλιάδων στελεχών της Κουμουνδούρου θα μιλήσουν οι πέντε υποψήφιοι αρχηγοί, με το ενδιαφέρον να στρέφεται περισσότερο στον τελευταίο υποψήφιο, τον Στέφανο Κασσελάκη, που με την κίνησή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τάραξε τα νερά και έφερε αναστάτωση και προβληματισμό στο σύνολο του πολιτικού συστήματος.

Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη, ωστόσο, που παραχώρησε στο «Κόντρα» το βράδυ της Τρίτης, μετά την εκδήλωσή του στο τάφο των Βενιζέλων στα Χανιά, μόνο ως επιτυχημένη δεν εκτιμήθηκε, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αμηχανία και στο ίδιο το περιβάλλον του.

Ωστόσο, με βίντεο που ανάρτησε πέρασε στην αντεπίθεση (ΕΔΩ) σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει το θόρυβο που σηκώθηκε από τις απαντήσεις του ότι «δεν γνωρίζει το θέμα», τονίζοντας πως «οι παντογνώστες κατέστρεψαν τη χώρα».

Το μεγάλο ερώτημα που απασχολούσε χθες τους συνυποψηφίους του αλλά και το μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη είναι αν ο Κασσελάκης «ξεφούσκωσε» ή εάν «συνεχίζει να είναι απειλή» για ουκ ολίγους. Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν μπορεί να είναι το ότι τα φιλικά προς το Μαξίμου μέσα ενημέρωσης, που αρχικά έδειξαν μια μεγάλη συμπάθεια και μια στήριξη στο πρόσωπό του, από το βράδυ της Τρίτης άλλαξαν στάση και - στην πλειοψηφία τους- τον υπονομεύουν πλήρως. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης αισθάνθηκε «ανασφάλεια» που κάποιος τον «πολεμά» στο δικό του γήπεδο -«μιλάω καλύτερα αγγλικά από αυτόν», «είμαι αυτοδημιούργητος και όχι κληρονόμος» κοκ.


Άλλες πληροφορίες επιμένουν πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα βασίσει στο εξής την προεκλογική του εκστρατεία στα κοινωνικά δίκτυα και θα αποφύγει τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, ώστε να καλυφθούν τα όποια κενά εμφανίζει ακόμα και για μείζονα θέματα (πχ ελληνοτουρκικές σχέσεις), ενώ πλέον πολύ δύσκολα θα γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και ο Νίκος Παππάς που είναι έως σήμερα ο φανατικότερος υποστηρικτής του ντιμπέιτ των υποψηφίων δεν έθεσε το θέμα αυτό στην Πολιτική Γραμματεία που διεξήχθη το απόγευμα της Τετάρτης, προφανώς επειδή δεν πιστεύει ότι υπάρχουν ισχυρές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Στον Στέφανο Κασσελάκη, πάντως, επιτέθηκαν χθες με σφοδρότητα στελέχη όπως ο Νίκος Φίλης, αλλά και ο Αριστείδης Μπαλτάς με άρθρο του στην «Αυγή», ενώ σημειώθηκε με ενδιαφέρον και το άρθρο του Θανάση Καρτερού στην ίδια εφημερίδα, που ξεκαθάριζε πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν βρίσκεται πίσω από την υποψηφιότητα Κασσελάκη, κάτι που ήδη είχε αναδείξει σε REDCARPET το πρωί της Τρίτης το iEidiseis.

Εν τω μεταξύ, δυο ακόμα βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να στηρίζουν τον Στ. Κασσελάκη, ενώ η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση τις αμέσως επόμενες ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου