Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση Κουβέλη για πολιτική συμφωνία Ε.Ε.- Ελλάδας


«Εκείνο που άμεσα πρέπει να γίνει είναι να διεκδικηθεί η εκταμίευση της έκτης δόσης όσο και η υλοποίηση της απόφασης της 21ης Ιουλίου του Eurogroup», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης επέμεινε πως πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος λέγοντας: «Το ζητούμενο είναι: μπορεί να ικανοποιηθεί σε κάθε περίπτωση το χρέος; Δεν μπορεί να ικανοποιηθεί.

Θα με ρωτήσετε τι προτείνω; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο μία διακρατική διακανονιστική πολιτική συμφωνία, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Ελλάδας. Διαφορετικά το σημερινό χρεοστάσιο θα οδηγήσει και σε τυπική χρεοκοπία. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία δεν πρέπει να αποκλείεται, πολύ δε περισσότερο όταν βρίσκεται εν επαφή με το χρεοστάσιο».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, «τα μέτρα είναι άνισα, άδικα και δυσβάσταχτα εν πολλοίς και ταυτόχρονα είναι και αναποτελεσματικά».

Ο κ. Κουβέλης επέκρινε τα κόμματα της Αριστεράς, που καλούν τους πολίτες να μην πληρώσουν, λέγοντας: «Η άποψή μου είναι ότι θα πληρώσει αυτός που έχει. Δεν θα πληρώσει αυτός που δεν έχει. Συνοψίζοντας και αναφερόμενος σε αυτή την στάση άλλων δυνάμεων της Αριστεράς, πρέπει να αντιληφθούν οι πάντες ότι δεν μπορείς να οικοδομείς πάνω στα συντρίμμια και την καταστροφή αυτού του τόπου. Ποτέ δεν οικοδομήθηκε θετική εξέλιξη πάνω σε συντρίμμια. Πέρα από την ανευθυνότητα, την αναποτελεσματικότητα και το τεράστιο έλλειμμα που έχει η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, ας αναζητηθεί και η υπευθυνότητα και των άλλων πολιτικών δυνάμεων και προδήλως και των δυνάμεων της Αριστεράς».



zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου