Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Ρέππας: Αυστηρότερος ο κανόνας "1 προς 10" για προσλήψεις το 2012

Ρέππας: Αυστηρότερος ο κανόνας "1 προς 10" για  προσλήψεις το 2012
«Παράθυρο» για καθιέρωση αυστηρότερου κανόνα για τις προσλήψεις στο Δημόσιο το 2012 από αυτόν του «1 προς 10» άνοιξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για μηδενικές προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου το επόμενο έτος στον δημόσιο τομέα.


Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός όσων οδηγηθούν σε απόλυση μέσω της εργασιακής εφεδρείας θα είναι μεγαλύτερος, αφού οι δυνατότητες για μετατάξεις θα περιοριστούν σημαντικά.

«Ο κανόνας 1 προς 10 που ισχύει και τηρείται φέτος για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού είναι πιθανόν να γίνει ακόμη αυστηρότερος το 2012. Αντί να ισχύσει η αναλογία 1 προς 5 που αρχικώς προβλεπόταν, να έχουμε πολύ μικρότερο αριθμό προσλήψεων» είπε ο Ρέππας.

«Το ίδιο και για τις προσλήψεις συμβασιούχων, όπου η δέσμευση για μείωση κατά ένα ακόμη 10% σε σχέση με φέτος μέσα στο 2012, μπορεί τελικώς να μετατραπεί σε εξαιρετικά περιορισμένο αριθμό προσλήψεων για το απολύτως αναγκαίο προσωπικό ή και μηδενισμό προσλήψεων» πρόσθεσε.

«Την ίδια στιγμή, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης στο κράτος προωθείται η μείωση κατά 30% των υπηρεσιακών μονάδων και η κατάργηση των οργανικών θέσεων που δεν κατέχονται σήμερα» συμπλήρωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.



tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου