Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι πρώτες φωτογραφίες από τη γεώτρηση στην Κύπρο


Τις πρώτες φωτογραφίες από τις γεωτρήσεις της αμερικανικής εταιρείας Νoble Energy «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ δημοσιεύει σήμερα κατά αποκλειστικότητα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης».

Εδώ και μία βδομάδα που η πλατφόρμα Noble Homer Ferrington αγκυροβόλησε στο οικόπεδο «Αφροδίτη», δεν υπήρχε ούτε μια φωτογραφία από το κυπριακό οικόπεδο, εκτός από τις φωτογραφίες των ελικοπτέρων, που μετέφεραν προσωπικό στην πλατφόρμα από το λιμάνι Λεμεσού.


Όλες οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν μέχρι σήμερα από την πλατφόρμα, καθώς και τα πλάνα που προβλήθηκαν εμφάνιζαν εργασίες του Homer Ferrington σε άλλες περιοχές, για λογαριασμό άλλων κρατών ή εταιρειών.



Αξίζει να σημειωθεί ότι φωτογραφίες της πλατφόρμας διαθέτουν, εκτός από την Noble, οι αρμόδιες κυπριακές Αρχές, αλλά αρνήθηκαν επίμονα τόσο σε κυπριακές εφημερίδες όσο και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο να δώσουν έστω και μία για δημοσίευση.



Η εφημερίδα «Πολίτης» γράφει ότι οι προσπάθειές της να προσεγγίσει την «Αφροδίτη» με πλοίο δεν καρποφόρησαν, λόγω των μέτρων ασφαλείας που έχουν ληφθεί και κυρίως του «ναυτικού αποκλεισμού» της πλατφόρμας σε ακτίνα πέντε ναυτικών μιλίων, που εκμηδενίζει τις δυνατότητες φωτογράφησης.

Σήμερα, όμως, η εφημερίδα γράφει ότι είναι σε θέση να δημοσιεύσει για πρώτη φορά φωτογραφίες από τις εργασίες της πλατφόρμας στο κυπριακό οικόπεδο. «Το υλικό αναδεικνύει ένα μικρό αλλά ενδεικτικό μέρος της πολυπλοκότητας της όλης διαδικασίας που λαμβάνει χώρα στο τεράστιο πλεούμενο» σημειώνεται.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου