Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Πονοκέφαλος για τη ΝΔ ο Θ. Λυμπερόπουλος


Εσωκομματικούς κραδασμούς προκαλεί η αποκήρυξη από τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά των κοινωνικών κινητοποιήσεων. Στην ομιλία του στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας δήλωσε:  «είμαι αντίθετος με όσους νοιάζονται μόνο να διατηρήσουν τα προνόμιά τους, με όσους απειλούν να κατεβάσουν τους διακόπτες, με όσους θεωρούν δικαίωμά τους να παραλύουν  την οικονομική ζωή της πόλης με καθημερινές πορείες». 

Έντονη ήταν η αντίδραση του προέδρου των ιδιοκτητών ταξί κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου ο οποίος είναι αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Ο κ. Λυμπερόπουλος ο οποίος πρωτοστατεί στην συγκρότηση μετώπου των ταξιτζήδων με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών –αμφότεροι οι κλάδοι θίγονται από το άνοιγμα των επαγγελμάτων που προωθεί ο κ. Γιάννης Ραγκούσης- εξέφρασε με έντονο τρόπο την διαμαρτυρία του την  Τρίτη στα γραφεία της ΝΔ μιλώντας στον κ. Γιάννη Μανώλη και σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στον διευθυντή του γραφείου του  κ. Σαμαρά κ. Κώστα Μπούρα.

Ο κ. Λυμπερόπουλος θεωρεί ότι η ΝΔ τον εκθέτει και τον αφήνει χωρίς στήριξη. Λέγεται δε ότι είναι σε σύγκρουση με τον γραμματέα του κόμματος κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Ο κ. Λυμπερόπουλος απείλησε ότι θα παραιτηθεί και από την θέση του αναπληρωτή τομεάρχη αλλά και από μέλος του κόμματος. Η ΝΔ προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.

Στελέχη της έλεγαν χθες ότι «δεν θα είναι απώλεια η απομάκρυνσή του από τον τομέα Μεταφορών ωστόσο δεν θα είναι καλό να παραιτηθεί από μέλος της ΝΔ καθώς διαθέτει πάντα επιρροή στους ιδιοκτήτες ταξί. Ο κ. Λυμπερόπουλος επίσης απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι απείλησε με παραίτηση έλεγε όμως ότι θα κάνει δήλωση την Τετάρτη αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επισημοποιήσει την ρήξη του με το κόμμα. Στέλεχος της ΝΔ πάντως έλεγε ότι το θέμα δεν θα πάρει διαστάσεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι γίνονται προσπάθειες στο παρασκήνιο να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δυσαρέσκεια όμως προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά και σε άλλα συνδικαλιστικά στελέχη του κόμματος που αυτή την εποχή συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις με τις ενώσεις των εργαζομένων και των δημοσίων υπαλλήλων. Αντίθετα βρήκαν θετική υποδοχή από βουλευτές του κόμματος όπως ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έχει επανειλημμένως συγκρουστεί με τους συνδικαλιστές όλων των κλάδων που διεκδικούν κατά καιρούς δυναμικά τα δικαιώματά τους.

Γενικότερα ο κ. Σαμαράς θέλει να δώσει το στίγμα του, ότι η ΝΔ είναι το δεξιό κόμμα του νόμου και της τάξης και να προετοιμάσει και το έδαφος για την επόμενη ημέρα των εκλογών όταν θα έχει απέναντί του τα εργατικά συνδικάτα. Γι αυτό και έχει στοχοποιήσει τον κ. Φωτόπουλο τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Ο κ. Σαμαράς διαμορφώνοντας το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο της ΝΔ προβάλλει το τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και απαξιώνει εκφράσεις συλλογικότητας που έχουν αριστερό ιδεολογικό περιεχόμενο και αντίστοιχες καταβολές από το κοινωνικό κίνημα. Έτσι πανηγύρισε σαν πολιτική και ιδεολογική του νίκη την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Το θέμα με τους ιδιοκτήτες ταξί όπως και τους μεταφορείς είναι ότι πρόκειται για συνδικάτα ιδιοκτητών που στην πλειονότητά τους είναι φιλικοί στη ΝΔ και δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το αριστερό κοινωνικό κίνημα. Με την καταδίκη των προνομίων και των κινητοποιήσεων προκαλεί δυσαρέσκεια σε επαγγελματικές ενώσεις όπου έχει ισχυρά ερείσματα η ΝΔ και δημιουργεί στο εσωτερικό του κόμματος με ποιους θα συμμαχήσει στην διεκδίκηση της εξουσίας αλλά και την επόμενη ημέρα.



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου