Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δ. Χριστόφιας: Υπαναχώρηση Ερογλου στο θέμα της διακυβέρνησης



Για υπαναχώρηση από την τουρκική πλευρά έκανε λόγο ο Κύπριος Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας αναφερόμενος στις συνομιλίες των δύο πλευρών για το Κυπριακό, ενώ σημείωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου έκανε αντιπροτάσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης που δεν έπρεπε να κάνει.
«Εύχομαι την Παρασκευή να καταλήξουμε στα θέματα της οικονομίας και της εσωτερικής ασφάλειας, αλλά λέω εύχομαι, δεν είμαι σίγουρος», σημείωσε.
Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, «θα συνεχιστεί η συζήτηση πάνω στα πιο σημαντικά ακόμα ζητήματα που είναι το περιουσιακό, το εδαφικό, τα θέματα διακυβέρνησης, στα οποία εμείς θεωρούμε ότι έχουμε ουσιαστικά καταλήξει στα πιο σημαντικά, όμως, δυστυχώς, υπήρξε υπαναχώρηση από την τουρκική πλευρά. Είναι εκεί το θέμα εν πάση περιπτώσει. Έχουμε ακόμα τρεις συναντήσεις μέχρι να τελειώσει αυτός ο γύρος και να πάμε στη Νέα Υόρκη».
Ερωτηθείς αν ο κ. Ερογλου απέρριψε τις προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της διακυβέρνησης, απάντησε ότι έκανε αντιπροτάσεις που δεν έπρεπε να κάνει.
Από την πλευρά του ο ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ δήλωσε ότι η συνάντηση που κράτησε σχεδόν πέντε ώρες ήταν αρκετά παραγωγική και θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο συναντήσεις την ερχόμενη εβδομάδα, την Τετάρτη και την Παρασκευή.
Όπως επισήμανε, οι δύο πλευρές συζήτησαν για το κτίσιμο συγκλίσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που προσπαθούν να κάνουν μέσα από όλα τα κεφάλαια κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Επανέλαβε ότι θα ήταν καλύτερο να μην εισέλθουν σε λεπτομέρειες γι΄ αυτό, γιατί όπως είπε, αν γνωρίζει κανείς τις λεπτομέρειες, μπορεί να αρχίσει να επιλέγει τις δικές του λέξεις για να το περιγράψει.
Ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας θα αποφασίσει πώς θα το χειριστεί όταν θα δει τι έχουν πετύχει οι ηγέτες στο τέλος των συναντήσεών τους στις 21 Οκτωβρίου.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου