Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Παπανδρέου: "Διαπραγματευόμαστε τη μείωση του χρέους"


Παπανδρέου: "Διαπραγματευόμαστε τη μείωση του χρέους"

Με σκοπό τη μείωση του ελληνικού χρέους, η χώρα μας βρίσκεται σε συνομιλίες με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ελπίζει σε «γενναίες» λύσεις από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής και τη συνεδρίαση της G20. Αύριο, άλλωστε, έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ, ο οποίος «είναι θεσμικά ο ενορχηστρωτής των αποφάσεων που θα ληφθούν στις 23 Οκτωβρίου», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Οι αποφάσεις που πετύχαμε τον Ιούλιο κατοχυρώνουν, πρώτα απ’ όλα, τρία ζωτικά στοιχεία: τη στήριξη τηςοικονομίας μας για τα επόμενα χρόνια με ένα νέο πακέτο, την ελάφρυνση της χώρας από μέρος του βάρους του χρέους και τη στήριξη της χώρας μας στην επάνοδό της στην ανάπτυξη. Και το τελευταίο με βάση τις αποφάσεις που πήραμε τον Ιούλιο ήδη προχωράει, είτε για το ΕΣΠΑ, είτε με την τεχνική βοήθεια, είτε με το επενδυτικό ενδιαφέρον που, όπως βλέπετε, αυξάνεται και σε διμερές επίπεδο, με συνεχείς επαφές και επισκέψεις με στόχο να προσελκύσουμε κεφάλαια που θα επενδυθούν στη χώρα μας», είπε ο Πρωθυπουργός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως αυτά τα κεκτημένα, τα προστατεύουμε με υπεύθυνους χειρισμούς και με σκληρές και συνεχείς διαπραγματεύσεις.
«Ας ελπίσουμε ότι αυτές οι αποφάσεις θα δώσουν και μια οριστική λύση στα προβλήματα της Ευρωζώνης και, βεβαίως, στην ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί γύρω από την Ελλάδα. τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας. Μία ανασφάλεια, που ταλαιπωρεί την κάθε Ελληνική οικογένεια. Γιατί πιστεύω ότι ίσως ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από τις μεγάλες οικονομικές θυσίες της κοινωνίας μας, είναι αυτή η ασάφεια, αυτή η ανασφάλεια που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη και στη χώρα μας, με αποφάσεις που δεν έχουν καταφέρει να λύσουν οριστικά το πρόβλημα της ευρωζώνης», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου