Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Προεκλογικό κλίμα και γκρίνιες στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

Άκρως προεκλογικό είναι το κλίμα στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Εν ενεργεία βουλευτές και πολιτευτές έχουν ξεκινήσει τον αγώνα του σταυρού, ενώ ορισμένοι από τους δεύτερους κατηγορούνται ότι τα μέσα.
που χρησιμοποιούν δεν είναι απολύτως θεμιτά. Στο στόχαστρο βουλευτών αλλά και άλλων στελεχών που εκτιμούν ότι θα είναι στη «γαλάζια» λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης έχουν μπει δύο
στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, ο Στράτος Σιμόπουλος και ο Δημήτρης Πανοζάχος. Ο Πανοζάχος μάλιστα προκάλεσε «νευρική κρίση» σε μερίδα βουλευτών, διότι διοργάνωσε μία επί της ουσίας προεκλογική εκδήλωση προβολής της υποψηφιότητάς του σε αίθουσα ξενοδοχείου.
Την ίδια ώρα στη ΝΔ Θεσσαλονίκης υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τα παλιά στελέχη της «Πολιτικής Άνοιξης» που απέκτησαν υψηλές κομματικές θέσεις και προσβλέπουν σε βουλευτικές έδρες. Δεν είναι λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που στήριξαν την υποψηφιότητα Σαμαρά, αλλά σήμερα θεωρούν ότι το κόμμα τους διοικείται από την ΠΟΛ.ΑΝ. Έτσι στρέφουν τα πυρά τους τόσο κατά του Στράτου Σιμόπουλου για την έντονη κινητικότητά του ως αναπληρωτή γραμματέα Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ και τις συχνές ομιλίες του σε κομματικές εκδηλώσεις αλλά και κατά του κουμπάρου του σημερινού προέδρου του κόμματος Δημήτρη Σταμάτη, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας και παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.
Η τοπική ηγεσία της ΝΔ δεν σχολιάζει τις εσωκομματικές γκρίνιες, τις οποίες χαρακτηρίζει αναμενόμενες στο δρόμο προς τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων. Στελέχη της Μητροπολίτου Ιωσήφ επισημαίνουν ότι τέτοιου τύπου εντάσεις είναι συνήθεις σε προεκλογικές περιόδους και σε καμία περίπτωση δεν θέτουν σε δοκιμασία την ενότητα της ΝΔ. Μάλιστα τονίζουν ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επανασυσπείρωση των δυνάμεων του κόμματος και φέρουν ως παράδειγμα την επιστροφή του Στάθη Αβραμίδη, ο οποίος εγκατέλειψε πριν από λίγες ημέρες το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

 Εφημερίδα Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου