Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Μετά την 6η δόση οι εσωκομματικές διεργασίες


Μετά την 6η δόση οι εσωκομματικές διεργασίες
Την ανάγκη η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ να γίνει με "νηφάλιο και θεσμικό" τρόπο και αφού προηγουμένως έχει διασφαλιστεί η 6η δόση επεσήμαναν σήμερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας τις όποιες εσωκομματικές διεργασίες μετά την εκταμίευσή της.
Αυτό που προέχει είναι να πατήσει στα πόδια της σταθερά η κυβέρνηση και να εκταμιευθεί η 6η δόση. Μετά να ανοίξει "νηφάλια και θεσμικά" η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Χρήστος Πρωτόπαπας, μιλώντας στο ρ/σ "Βήμα".

Ο κ. Πρωτόπαπας υπογράμμισε πως πρώτα θα πρέπει να μιλήσει ο κ. Παπανδρέου, διαμηνύοντας ότι πρέπει να του δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να το πράξει και δήλωσε βαθιά προβληματισμένος από τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τα λάθη που οδήγησαν το κόμμα σε αυτήν την θέση.
"Δεν μπορούμε να πάμε έτσι στις εκλογές. Πρέπει να αλλάξουν πολλά. Να δούμε τι μας διαμηνύει η κοινωνία, η οποία δίνει τέτοια στήριξη στον Λουκά Παπαδήμο και την κυβέρνησή του", τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.
Αναφορικά με την σύσκεψη που συγκάλεσε ο κ. Παπανδρέου χθες το απόγευμα, ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε πως ήταν αναγκαία για να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο λειτουργίας των μελών της κυβέρνησης στο νέο σχήμα συνεργασίας, καθώς και των βουλευτών του κόμματος, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν σωστά.
Λοβέρδος: "Προέχει η ηρεμία"
Να μην προχωρήσουν οι διεργασίες εωσότου εκταμιευθεί η 6η δόση ζήτησε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm.
Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε και αυτός την ανάγκη ηρεμίας ("χρειαζόμαστε ηρεμία στο ΠΑΣΟΚ γιατί αν υπάρχει ηρεμία στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει ηρεμία και στην κυβέρνηση") ενώ στο ερώτημα εάν σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με δεδομένο ότι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν δεύτερο πιο δημοφιλή για την ηγεσία του κόμματος ο κ. Λοβέρδος απάντησε: "Από την στιγμή που ζητάω να ηρεμήσει η κατάσταση, πως μπορώ να πω τώρα ότι θα διεκδικήσω την ηγεσία του κόμματος;"

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου