Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Β. Γιουματζίδης: «Ανάγκη η άμεση κατασκευή του φράγματος Γραμμόσκας»

Σε συνάντηση, που  πραγματοποίησε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Πέλλας, κ. Βασίλης Γιουματζίδης με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Διβάρη ενημερώθηκε για το πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013» στα μέτρα 313, 321, 322 και 323, που αφορούν το Ν. Πέλλας. Σύμφωνα με τον κ. Δίβαρη, από την έναρξη
του προγράμματος υπάρχουν εντάξεις για υλοποίηση έργων ύψους 1.400 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα διαθέσιμα χρήματα ήταν 473 εκατομμύρια εκ των οποίων έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί 420 εκατομμύρια ευρώ σε εφαρμογή του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής». Για την περιοχή μας ήδη προκηρύχθηκε η «Μελέτη του Φράγματος Καλής» με προϋπολογισμό περίπου 3,4 εκατομμύρια ευρώ και ημερομηνία διαγωνισμού τη 13/12/2011.
Ο κ. Γιουματζίδης επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την κατασκευή του «Φράγματος Γραμμόσκας» με προϋπολογισμό 2,8 εκατομμύρια ευρώ, επιδίωξε την επιτάχυνση της διαδικασίας δημοπράτησής του  στο μέτρο 3.21 του Π.Α.Α., με δεδομένη την ελλιπή μελέτη του έργου, η οποία έχει ήδη  επιστραφεί στην Περιφέρεια.
Ο κ. Γιουματζίδης μετά από επικοινωνία με τον αντιπεριφερειάρχη, κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη ζήτησε την παρέμβαση του για άμεση έγκριση από το  Περιφερειακό Συμβούλιο Κ.Μ. της επικαιροποιημένης μελέτης, έτσι ώστε να προλάβουμε την ολοκλήρωση του έργου  στα πλαίσια του  Δ’ΚΠΣ.
Τα έργα αυτά, έργα υψίστης και ζωτικής σημασίας, αποτελούν αναμφισβήτητα έργα ανάπτυξης για το Ν. Πέλλας, καθώς θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών της περιοχής και στη μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου