Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Παπαρήγα: «Η αμυντική στάση δεν βγάζει πουθενά»


Φωτό αρχείου
«Η αμυντική στάση σήμερα δεν βγάζει πουθενά, γιατί είμαστε σε βάση επέλασης κατάργησης κατακτήσεων που αποσπάσθηκαν στον 20 αιώνα ιδιαίτερα μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη», είπε η γενική γραμμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα στην ομιλία της με την οποία άνοιξε τις εργασίες της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, που διεξάγεται στην Αθήνα και μετέχουν 83 κόμματα από 64 χώρες.

«Αυτό που απαιτείται σήμερα είναι ο σχεδιασμός και η κλιμάκωση της ταξικής πάλης, ώστε να μπουν -όσο γίνεται- εμπόδια στα χειρότερα μέτρα που έρχονται, να καθυστερήσουν νέες επιλογές και να κερδηθεί χρόνος για την αντεπίθεση που η έκβασή της πρέπει να κατευθύνεται στην ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, του αστικού πολιτικού συστήματος, για την εργατική λαϊκή εξουσία, τον σοσιαλισμό» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.
«Το εργατικό κίνημα και οι σύμμαχοί του, ιδιαίτερα οι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό και άλλοι φτωχοί μικροί επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν χρεοκοπία, οι μικροϊδιοκτήτες φτωχοί αγρότες πρέπει να δείξουν και αντοχή μπροστά στη σκληρότητα και συνθετότητα της πάλης, μπροστά στην αδιαλλαξία του αντίπαλου», τόνισε η γεν. γραμ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου