Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Παρίσι: Συμμετοχή της Λούκας Τ. Κατσέλη σε συνεδρίαση του EURO50 με θέμα «η Κρίση της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα (IMS)»


Την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Λούκα Τ. Κατσέλη θα συμμετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση που διοργανώνει το EURO50 GROUP στο Παρίσι.

Tο EURO50 GROUP είναι μια ομάδα επιφανών προσωπικοτήτων και διαμορφωτών πολιτικής από την Ευρώπη, τέως υπουργών, επικεφαλής χρηματοπιστωτικών οργανισμών και πανεπιστημιακών, η οποία παρακολουθεί από κοντά και υποβάλει τεκμηριωμένες προτάσεις σχετικά με την πορεία και την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.


Το EURO50 GROUP ιδρύθηκε το 1999 από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, κ. Edmond Alphandery και από την ίδρυση του είναι μέλος του η Βουλευτής Λούκα Τ. Κατσέλη.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης του 2011 είναι «η Κρίση της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Σύστημα (IMS
Επιμέρους θέματα στη συζήτηση θα είναι «Η υπαρξιακή κρίση της  Ευρωζώνης» και «Η κρίση της Ευρωζώνης και η σημασία της για το  Διεθνές Νομισματικό Σύστημα».

Στη περσινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιανουαρίου 2010 στην Αθήνα με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, υποβλήθηκαν σημαντικές και ιδιαίτερα επίκαιρες προτάσεις, που αν είχαν υλοποιηθεί, η κατάσταση στην αγορά θα ήταν διαφορετική.

 Επισημάνθηκε έγκαιρα η ανάγκη προικοδότησης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και συντονισμένων παρεμβάσεών του στην πρωτογενή και δευτερογενή αγορά ομολόγων, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού μηχανισμού ασφάλισης εγγυήσεων βιώσιμων επιχειρήσεων, ώστε αυτές να μπορούν να αντλούν ρευστότητα από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η σύγκληση του EURO50 GROUP φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου του ότι πραγματοποιείται παράλληλα με την Σύνοδο Κορυφής.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνει η επιτροπή Reinventing Bretton Woods, με βασικό εκπρόσωπο της τον Marc Uzan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου