Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«ΤΡΟΜΟΣ» ΣΤΗ ΝΔ ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ.Ψάχνουν «συνταγή» συσπείρωσης


Ψάχνουν «συνταγή» συσπείρωσης   
Τα χαμηλά ποσοστά και η δυναμική του Π. Καμμένου προβληματίζουν τους επιτελείς της ΝΔ. Ανεβάζουν τους τόνους κατά Βενιζέλου με στόχο την πόλωση. Μέτωπο και με τους «ενοίκους» της «γαλάζιας πολυκατοικίας»
Πρόβλημα συσπείρωσης των ψηφοφόρων έχει ανακύψει στη ΝΔ, οι επιτελείς της οποίας συνειδητοποιούν ότι παρά το προεκλογικό κλίμα, το οποίο ήδη υπάρχει, τα σχετικά ποσοστά παραμένουν χαμηλά, ενώ την ίδια ώρα έρευνες εμφανίζουν το κόμμα του κ. Καμμένου να αγγίζει διψήφια ποσοστά.

Στη Λ. Συγγρού αναζητούν τρόπους προκειμένου να πετύχουν την πολιτική πόλωση, η οποία με τη σειρά της θα ανεβάσει τα ποσοστά συσπείρωσης και μιλούν ευθέως πλέον για έναν διμέτωπο αγώνα: εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπόλοιπων «ενοίκων» της «γαλάζιας πολυκατοικίας». Χθες, η ΝΔ προχώρησε στις εξής συγκεκριμένες κινήσεις προκειμένου να ενισχύσει τη συσπείρωση των ψηφοφόρων της:
Εδωσε «συγχωροχάρτι» στους επτά βουλευτές που είχαν καταψηφίσει το Μνημόνιο και προχθές υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση. Οι κ.κ. Βόζεμπεργκ, Γκιουλέκας, Βλάχος, Παπασιώζος, Βαγιωνάς, Τζίμας και Καρασμάνης φαίνεται να επιστρέφουν στη ΝΔ και στους εκλογικούς συνδυασμούς, παρά τις αντιδράσεις που έχουν διατυπωθεί από στελέχη που στήριξαν από την πρώτη στιγμή τη νέα γραμμή Σαμαρά.
Επιμένει για εκλογές το ταχύτερο δυνατόν. Χθες ο κ. Γ. Μιχελάκης, παρά το γεγονός ότι οι κ. Παπαδήμος και Σαμαράς συζήτησαν στην τελευταία τους συνάντηση το απόγευμα της Τρίτης, ακόμη και το ενδεχόμενο εκλογών στις 13 Μαΐου, επέμεινε ότι η αναμέτρηση πρέπει να διεξαχθεί το αργότερο στις 6 Μαΐου και πρότεινε ως καταλληλότερη ημερομηνία την 29η Απριλίου.
Κλιμάκωσε την επίθεσή της, προσωπικά κατά του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου. Η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού, σε non paper που διένειμε χθες σε βουλευτές και κομματικά στελέχη, επιχειρεί και πάλι να ταυτίσει απόλυτα τον κ. Βενιζέλο με τον κ. Παπανδρέου. «Οι πολίτες», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «έχουν μνήμη και κρίνουν. Και δεν λησμονούν τις ευθύνες όσων μας έφεραν ώς εδώ. Και δεν λησμονούν και τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου σε όλες τις κυβερνητικές του θητείες και ιδιαίτερα κατά την πρόσφατη υπό τον Γ. Παπανδρέου».
Η αγωνία κομματικών στελεχών για το θέμα της συσπείρωσης των ψηφοφόρων είναι πλέον έκδηλη, καθώς γνωρίζουν ποιοτικά στοιχεία διαφόρων ερευνών που πιστοποιούν ότι όσο παραμένει η δυναμική του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόσο θα απομακρύνεται όχι μόνον ο στόχος της αυτοδυναμίας, αλλά και αυτός της άνετης εκλογικής πρωτιάς για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Οι επτά γαλάζιοι «αντάρτες» βουλευτές
Ανοιξε η πόρτα της επιστροφής
Την πόρτα της επιστροφής τους στο κόμμα και κατά συνέπεια στους εκλογικούς συνδυασμούς της ΝΔ «άνοιξαν» επτά βουλευτές που επέλεξαν να υπερψηφίσουν τη δανειακή σύμβαση.
Οι κ.κ. Βόζεμπεργκ. Γκιουλέκας, Βλάχος, Παπασιώζος, Βαγιωνάς, Τζίμας και Καρασμάνης ανταποκρίθηκαν θετικά στη (νέα) πρόσκληση που τους απηύθυνε ο κ. Σαμαράς και περιμένουν πλέον την επίσημη ανακοίνωση για την επανένταξή του στο κόμμα.
Η απόφαση αυτή, ωστόσο, δεν είναι εύκολη για τον κ. Σαμαρά , ο οποίος καλείται να διαχειριστεί και τις αντιδράσεις στελεχών που στήριξαν χωρίς αστερίσκους και από την πρώτη στιγμή τη νέα «γραμμή» έναντι του Μνημονίου και θεωρούν άδικο το να δώσει ο πρόεδρος του κόμματος «συγχωροχάρτι» σε εκείνους που προκάλεσαν με τη στάση τους σημαντικό πρόβλημα στην παράταξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιδράσεις για την επιστροφή των «επτά» είναι ιδιαίτερα έντονες από βουλευτές στην Α' Θεσσαλονίκης αλλά και της Α' Αθηνών.
Γιάννης Σαραντάκος
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου