λειτουργία του αλλά και απαξιώνουν την όποια θέληση και μεράκι των εργαζομένων να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο συνάνθρωπό τους: υποχρηματοδότηση, έλλειψη υλικών και φαρμάκων, υποστελέχωση κλινικών λόγω συνταξιοδοτήσεων και μη αναπλήρωσης του ιατρικού προσωπικού, αδυναμία κάλυψης των εφημεριών του μήνα σε κάποιες κλινικές, έλλειψη ειδικοτήτων, μέχρι και χειρουργεία χωρίς θέρμανση.
Επίσης γνωστές είναι και οι επιπτώσεις που επιφέρει στην τοπική κοινωνία η κακή λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς: αδυναμία εξυπηρέτησης των ανασφάλιστων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η μη εξυπηρέτηση πολλών ασθενών και η μεταφορά τους σε γειτονικά νοσοκομεία, διαδικασία που τους βάζει σε κόπο και ταλαιπωρία, κ.α.
Και κοντά σε όλα αυτά, γνωστό και αδιαμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι όλα αυτά επιδεινώνονται από τις επιταγές του μνημονίου που μεταξύ άλλων έχει βάλει στο μάτι και τη δημόσια και δωρεάν υγεία.
Και παρά τη γνώση όλων ότι το ίδρυμα καταρρέει, καθώς και τη σύμφωνη γνώμη ότι η υπόθεση με κωδικό όνομα "Νοσοκομείο Κιλκίς" πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών, δεν κινείται τίποτα προς αυτήν την κατεύθυνση... Αυτό αποδείχθηκε και στη χθεσινή συγκέντρωση – συζήτηση για τα προβλήματα του Ιδρύματος, που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. Πέραν των ίδιων των εργαζομένων, κάποιων εκπροσώπων τοπικών φορέων (Επιμελητήριο, Μητρόπολη), κομμάτων (ΣΥΝ, ΔΗΜΑΡ) και ελαχίστων πολιτών ουδείς άλλος εμφανίστηκε στη συγκέντρωση. Το γιατί και το ποιος φταίει σίγουρα δεν θα βοηθήσει την πορεία. Αντ΄αυτού θα πρέπει επιτέλους, αν θέλουμε πραγματικά να συνεχίσει να λειτουργήσει το ίδρυμα που χτίστηκε λιθαράκι λιθαράκι από τους πρόγονούς μας να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με συγκεκριμένες προτάσεις και ιδέες, συντονισμένοι σε έναν κοινό αγώνα.
Την αρχή την έκανε χθες ο Χρήστος Σπίγγος ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος πρότεινε το εξής: Οι οικονομικές υπηρεσίες του ιδρύματος να προχωρήσουν στη σύνταξη μιας στοιχειώδους μελέτης, η οποία να παρουσιάζει σε οικονομικά μεγέθη τις ανάγκες του Νοσοκομείου σε θέματα προσωπικού, υλικών, κλινικών κ.ο.κ. Μέσα από αυτή τη διαδικασία δηλαδή να δημιουργήσει ένα διεκδικητικό πλαίσιο, το οποίο αργότερα θα κληθούν όλοι οι πολίτες να το υπογράψουν.
Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κιλκίς Περικλής Κολότσιος δήλωσε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων, παρόλο που όπως είπε ο δήμος μπορεί να προβεί σε περιορισμένες ενέργειες.
Εντύπωση τέλος έκανε η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Κιλκίς κ. Εμμανουήλ (με ιδιαίτερη πολιτικοποιημένη χροιά), που κατέληξε στο ότι η Μητρόπολη μπορεί και επιθυμεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στο θέμα της ενημέρωσης και την κινητοποίησης των πολιτών, όπως εξάλλου έπραξε κατά τα λεγόμενά του για το θέμα των μεταλλείων.
gnomikilkis
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου