Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Ευ. Βενιζέλος: Ευρώπη ή «τυφλή» πορεία


Το κεντρικό διακύβευμα των εκλογών, που όπως είπε έγκειται στο δίλημμα, «Ευρώπη ή τυφλή πορεία προς κάπου αλλού», πρόταξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, από το βήμα της συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.


«Η Ελλάδα θα ακολουθήσει την ευρωπαϊκή της πορεία που προσφέρει ασφαλή οδό -παρά τις δυσκολίες- για την επάνοδο στην οικονομική σταθερότητα, ή θα ακολουθήσει μια τυφλή πορεία προς κάπου αλλού, που κανείς δεν λέει ποια είναι, ποιος είναι ο στόχος και ποιές είναι οι εγγυήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές «πρέπει να είναι η αρχή της οριστικής εξόδου από την κρίση».



«Οι εκλογές που έρχονται δεν μπορεί να είναι η πιστοποίηση του αδιεξόδου και η κορύφωση της κρίσης», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι η Βουλή «δεν μπορεί να γίνει χώρος υποδοχής των νοσταλγών του ναζισμού και του φασισμού».


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι ο εκλογικός στόχος του κινήματος είναι «νίκη, πρωτιά και καθοριστικός ρόλος στις πολιτικές εξελίξεις», στόχος που, όπως είπε, είναι «ρεαλιστικός και επιτεύξιμος».


Παράλληλα άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ και στον Αντώνη Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «μικροκομματική, αλαζονική και εκτός τόπου και χρόνου» την πρότασή τους για αυτοδύναμη κυβέρνηση.


Αντιπαρέθεσε μάλιστα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που όπως εξήγησε, είναι η «Αυτοδύναμη Ελλάδα» και η οποία σημαίνει «επάνοδο στη δημοσιονομική σταθερότητα και κυριαρχία». «Εμείς δίνουμε μία υπεύθυνη, προοδευτική διακυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς προτείνει την αυτοδυναμία του», σημείωσε, προσθέτοντας ότι όσοι νόμιζαν ότι μπορούσαν να «ξεμπερδέψουν» οριστικά με το ΠΑΣΟΚ «είναι μακριά νυχτωμένοι».


Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε και κάλεσμα συστράτευσης με το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «στη μάχη της παράταξης δεν περισσεύει κανείς». «Πρέπει να στρατευθούν όσοι αποδέχονται την στρατηγική της παράταξης και ως νέος πρόεδρος οφείλω να κάνω μια κίνηση ενότητας απέναντι στην οποία απαιτείται υπεύθυνη ανταπόκριση γιατί δεν μπορεί να επαναλαμβάνουμε αυτές τις ευκαιρίες» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εντάσσονται στα ψηφοδέλτια του Κινήματος όλα τα μέλη της ΚΟ, ενώ αυτοί που μπορεί τώρα να μην ανήκουν τυπικά στην ΚΟ, καλούνται να επανενταχθούν εφόσον αποδέχονται το πολιτικό πλαίσιο που έθεσα».


Αναφέρθηκε επίσης στα στελέχη του κόμματος, που «θέλουν να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων». «Δεν τους κακίζω καθόλου, θεωρώ ότι είναι μια φυσιολογική διαδικασία ανανέωσης, που μας επιτρέπει να παρουσιάσουμε ανανεωμένα ψηφοδέλτια σε ποσοστό πάνω από 60%», παρατήρησε.


naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου