Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ ΚΑΙ ΔΟΥΡΟΥ...


Με 2 ψήφους υπέρ, 182 κατά, 7 παρών και 1 λευκό, απερρίφθη το αίτημα για άρση της ασυλίας των βουλευτίνων του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου και Λ. Κανέλλη ύστερα από τη μήνυση που είχε υποβάλει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρης  για το γνωστό επεισόδιο στον ΑΝΤ1.
Ωστόσο της ψηφοφορίας προηγήθηκε ένταση. Την ώρα που αποχωρούσαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Κουτσογιαννακόπουλος τους επετέθη λεκτικά και
ακολούθησε έντονο φραστικό επεισόδιο, το οποίο έληξε όταν μπήκε στη μέση ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής.
Νωρίτερα η Λ. Κανέλλη είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία της, ενώ η Ρ. Δούρου κάλεσε τους βουλευτές να άρουν την ασυλία της για να λυθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.
«Το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε» και χρειάζεται σύγκρουση με το νεοναζισμό. «Πρέπει όλοι μας να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και να λέμε τους νεοναζί, νεοναζί. Και να μην τους αφήνουμε σε χλωρό κλαδί. Να καταγγέλλουμε τα ψέματα και την υποκρισία τους. Να ρίχνουμε φως και να αποκαλύπτουμε το πραγματικό τους πρόσωπο. Εκείνο της βίας κατά των γυναικών, των μεταναστών, των ομοφυλόφιλων, των αδύναμων. Να αρπάζουμε κάθε ευκαιρία αντιπαράθεσης μαζί τους», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν είναι ούτε αντισυστημικοί, ούτε επαναστάτες. Κάνουν απλά τη βρώμικη δουλειά του συστήματος», υποστήριξε και τους κατηγόρησε ότι είναι «συνειδητοί ναζί, συνειδητοί ρατσιστές, συνειδητοί ανθέλληνες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου μαζί με αρνητές του Ολοκαυτώματος».
Ο Ηλ. Κασιδιάρης ζήτησε να απαντήσει επί προσωπικού, διότι, όπως είπε, εξυβρίστηκε το κόμμα του σκαιότατα, αλλά ο πρόεδρος της Βουλής του εξήγησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει μετά τους μηνυόμενους βουλευτές.
«Η στάση σας αυτή τη στιγμή δείχνει πως δεν είστε πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου! Είστε κομματικός πρόεδρος! Ντρέπομαι για σας και θα καταθέσω πρόταση μομφής!», φώναξε εξοργισμένος ο Ηλ. Κασιδιάρης, στον οποίο απάντησε σε έντονο ύφος ο βουλευτής της ΝΔ Β. Κικίλιας.
Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου