Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Aνδρέας Κεσίδης : ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΚΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.



Είναι ανήκουστος ο τρόπος με τον οποίο η ντόπια πλουτοκρατία προσπαθεί να διατηρήσει τα προνόμιά της σε μία Ελλάδα που το έλλειμμα Δημοκρατίας, που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στο ευρω-ντιμπέιτ, είναι τέτοιο που κάνει κάθε χούντα να φαίνεται παράδεισος.
Ο τρόπος που χρησιμοποίησαν για να μειώσουν τον πολιτικό λόγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γεννά ένα βασικό ερώτημα.
Γιατί κανείς από όλους αυτούς, που βάλουν κατά του Αλέξη Τσίπρα, δεν τοποθετείται επί ουσίας των λεχθέντων αλλά επιδίδονται στην "ανουσιολογία";
Κατά την κοινή λογική, οι βασικοί λόγοι είναι δύο.
 
Ο πρώτος λόγος είναι ότι εάν τολμούσαν να αντιπαρατεθούν επι της ουσίας , τότε ήταν βέβαιο ότι θα αναδείκνυαν όσα ειπώθηκαν και υπήρχε ο κίνδυνος να εκτεθούν γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί στην αναφορά του Τσίπρα περί ελλείμματος δημοκρατίας. 
 Δύσκολη επίσης θα ήταν η αντιπαράθεση στην αναφορά Τσίπρα ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε σαν πειραματόζωο και κανείς δεν θα μπορούσε να απαντήσει γιατί δεν απάντησε ο Γιούνκερ στο ερώτημα "Με ποιό δικαίωμα αποφασίζετε εσείς τί δημοψήφισμα θα κάνουν σε ένα κράτος-μέλος" 

Ο δεύτερος και ουσιαστικότερος λόγος όμως είναι ότι η ντόπια πλουτοκρατία έχει παρελθόν.
Παρελθόν που στο όνομα της λήθης έμεινε καλά κρυμμένο από την εποχή των κατοχικών κυβερνήσεων του 1941-44 μέχρι την σημερινή οικονομική κατοχή.
Για αυτό το παρελθόν όμως, που έκανε τους μαυραγορίτες της κατοχής αφεντικά του σήμερα, κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει αλλά και κανείς δεν ξέχασε.
Κανείς δεν ξέχασε ότι η εθνοπροδοσία των ταγματασφαλιτών μετατράπηκε σε πατριωτισμό και η Ελλάδα έζησε εμφύλιο και χούντα με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κανείς δεν ξέχασε αλλά και κανείς δεν έκανε τίποτε για να προστατευτούν τα αστικά κόμματα από την εισβολή των φασιστών μέσα σε αυτά και αυτό το πληρώνει σήμερα ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και βέβαιο είναι ότι θα ακολουθήσει η ΝΔ.

Πληρώνει δηλαδή το ότι στην ηγεσία του βρέθηκαν νεοφασίστες οι οποίοι το άλωσαν εκ' των έσω φτάνοντας στο σημείο να κάνουν πρωθυπουργούς τύπους σαν τον Πικραμένο.
Από το βιβλίο με τίτλο "Η ελληνική οικονομία κατά την κατοχή και η αλήθεια για τα κατοχικά δάνεια" του ιστορικού Δημοσθένη Κούκουνα αναφέρω μία παράγραφο για να καταλάβει ο κάθε ένας πόσο μεγάλο "προνόμιο" στην αστική δημοκρατία μας είναι να έχεις πατέρα που είχε συνεργάτη τον Γκαίμπελς αλλά και για να φανεί το παρελθόν και η σχέση όλων αυτών που κρυμμένοι πίσω από δημοσιογράφους-παπαγαλάκια συντηρούν την κατοχή του σήμερα μη διστάζοντας να κάψουν ακόμα και ανθρώπους. (Γεγονότα της Μαρφίν)
Αναφέρει ο ιστορικός:  "Ο νυν πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας όταν στα δώδεκά του, το 1957, γράφτηκε στο γυμνάσιο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, δεν είχε κανένα άλλο λόγο εκτός από το ότι ο πατέρας του ήταν φανατικός θαυμαστής των Γερμανών. Μετά το  τέλος της Κατοχής πέρασαν δώδεκα χρόνια μέχρι να ξανανοίξει η Γερμανική Σχολή και ένας από τους πρώτους μαθητές της ήταν ο μικρός Παναγιώτης.
Εντελώς συμπτωματικά το νέο κτίριο της σχολής (το κατοχικό στην οδό Αραχώβης είχε περιέλθει στο Γαλλικό Ινστιτούτο) χωριζόταν από μια μεσοτοιχία με την κλινική του πατέρα Χριστοφοράκου, ο γιος του οποίου φοίτησε κι αυτός στην ίδια σχολή(βέβαια ο γνωστός μας από άλλη αιτία Μιχάλης Χριστοφοράκος ήταν μερικά χρόνια νεώτερος από τον υιό Πικραμένο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχε φιλικός δεσμός).
Έτσι λοιπόν κάθε πρωί ξεκινούσε περιποιημένος, καλοντυμένος και καλοχτενισμένος ο μικρός Παναγιώτης για τη Γερμανική Σχολή στην οδό Μετσόβου. Ξεκινούσε με τα πόδια από το αριστοκρατικό σπίτι του με τα 18δωμάτια στην οδό Ακαδημίας 52 για να φτάσει στην περιοχή Μουσείου".
Το σπίτι αυτό των 450 τ.μ. ανήκε στην οικογένειά του πριν ο ίδιος γεννηθεί το 1945, όταν ο κόσμος άλλαζε με το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Είχε αγοραστεί λίγες μέρες αφότου άρχισε η Κατοχή με γερμανικά χρήματα, όταν ο πατέρας του μόλις είχε αναλάβει την αποκλειστική πώληση σε όλη την κατεχόμενη Ελλάδα των προπαγανδιστικών εντύπων του κατακτητή.
Αυτοί λοιπόν που συγκρότησαν τα "ευζωνικά τάγματα" είναι τα αφεντικά της Ελλάδας του 2014 και βάλουν κατά οποιασδήποτε φωνής που λέει "εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι"
Όμως αγαπητοί μου Γκαιμπελικοί προπαγανδιστές το μήνυμα του Τσίπρα αποτυπώθηκε με αριθμούς από ελεύθερους ανθρώπους και οι αριθμοί λένε ότι το 47% των ευρωπαίων πολιτών ανέδειξε νικητή την αλήθεια που βιώνει ο ευρωπαίος πολίτης και αυτή εκφράστηκε δια στόματος Αλέξη Τσίπρα.
 Με την γερμανική Welt να γράφει για τον κ. Τσίπρα: "Αριστερή σκέψη, αριστερός λόγος, προ πάντων όμως ελληνικός" και το επίσης γερμανικό Der Spiegel να διερωτάται "Πώς να λειτουργήσει μια Ευρώπη, στην οποία 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά; Πώς να λειτουργήσει μια Ευρώπη διασπασμένη σε οφειλέτες και δανειστές" είναι βέβαιο ότι το μόνο που απέμενε πλέον στους γερμανοτσολιάδες ήταν να στείλουν ...την μπάλα στην κερκίδα και αυτό έκαναν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου