Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Τσαυτάρης: Θυσιάστηκε χάριν των κομματικών

Αν και κατά γενική ομολογία ο πανεπιστημιακός καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης είχε μία πετυχημένη θητεία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία κρίθηκε κυρίως στον χειρισμό των θεμάτων για το γάλα και τα αγροτικά προϊόντα στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα αλλά και στην κοινοβουλευτική συζήτηση, παρ' όλα αυτά αποχώρησε από το κυβερνητικό σχήμα
υπό την σκιά εσωκομματικών ισορροπιών και ενδοκυβερνητικών συγκρούσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσαυτάρης τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος κυριολεκτικά τις τελευταίες ώρες αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικούσε να παραμείνει το υπουργείο στο ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσαυτάρης τέθηκε εκτός κυβερνητικού σχήματος κυριολεκτικά τις τελευταίες ώρες αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος διεκδικούσε να παραμείνει το υπουργείο στο ΠΑΣΟΚ, είτε με την παρουσία του ίδιου υπουργού είτε με επικεφαλής τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Τελικά ο Πρωθυπουργός επέμεινε στην άποψη του ότι το υπουργείο πρέπει να έχει υπουργό προερχόμενο από την ΝΔ όπως και τελικά έγινε. Άλλωστε η πολύ καλή εκλογική επίδοση της ΝΔ στην επαρχία και ειδικά στις αγροτικές περιοχές, στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, έκανε το Μαξίμου να θέλει να τοποθετήσει τον δικό της άνθρωπο στο κρίσιμο πόστο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει και το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον ανασχηματισμό ο κ. Τσαυτάρης είχε μία κοινή ομολογία επιτυχημένη διετία στο Υπουργείο που κορυφώθηκε με την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου