Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Δέκα βουλευτές εναντίον Τσίπρα - Του ζητούν να κάνει αριστερή στροφή

Με ανοικτά εσωκομματικά μέτωπα παρά την πρωτιά στις ευρωεκλογές προσέρχεται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος στις 21 και 22 Ιουνίου.
Αυτή τη φορά η αφετηρία της εσωστρέφειας δεν εντοπίζεται στην «Αριστερή Πλατφόρμα» και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά στην «ΑρΑρεν» (όπως αποκαλείται η αριστερή τάση της
«Αριστερής Ενότητας» που ήταν η τάση του Τσίπρα). Τώρα, η «ΑρΑρεν» ασκεί κριτική στον πρόεδρο και πρωταγωνιστεί στον ξεσηκωμό υπέρ της αριστερής στροφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόκειται να κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή ένα κείμενο επτά σελίδων το οποίο υπογράφουν μεταξύ άλλων οι  Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ηρώ Διώτη, Ράνια Σβίγγου, Τάσος Κορωνάκης, Χάρης Κωνσταντάτος, Θεόδωρος Δρίτσας και Χριστόφορος Παπαδόπουλος, καθώς και άλλα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί ακόμα που συμμερίζονται τον προβληματισμό αυτόν και συμμετείχαν και στις ζυμώσεις, δεν υπογράφουν το κείμενο.

Οι υπογράφοντες φέρονται να εγκαλούν τον Αλέξη Τσίπρα για την πολιτική των συμμαχιών και τη λήψη αποφάσεων με εξωθεσμική ομάδα συμβούλων.

«Στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου παροξύνθηκαν φαινόμενα που υπονομεύουν τη συλλογικότητα και τραυματίζουν την "ψυχή" της Αριστεράς. Τόσο η αδρανοποίηση των εκλεγμένων οργάνων κι η ενίσχυση εξωθεσμικών κέντρων αποφάσεων, όσο και η αποχαλίνωση του παραγοντισμού και της διγλωσσίας, έπληξαν τη δημοκρατία κι έφθειραν την αποτελεσματικότητα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο υπό κατάθεση κείμενο.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην εν λόγω πρόκληση, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο που να επιτρέψει στους συντρόφους του, να τον κατηγορήσουν για στροφή προς το κέντρο.

«Πυρά» και για το σύνθημα «Νέα Ελλάδα»
Τέλος, ανάμεσα στη σημεία της κριτικής αναμένεται να καταγράφεται και η δυσαρέσκεια για το σύνθημα της «Νέας Ελλάδας», αλλά και για τη διαχείριση της αντίστοιχης ιστοσελίδας από τον Δημήτρη Μπεκιάρη, ενώ θα επισημαίνεται, ότι προέχει η κατάρτιση ενός αριστερού ριζοσπαστικού προγράμματος, η «στροφή» στις κινηματικές διεργασίες και η λήψη αποστάσεων από μια ρητορική εστιασμένη σε «σκάνδαλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου