Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Νέα βήματα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο μέτωπο των συμμαχιών

Παράλληλα με τη σκληρή αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τη δική του προετοιμασία για ό,τι ήθελε προκύψει από εδώ και πέρα, με ενέργειες όπως οι τελευταίες πινελιές στο κυβερνητικό πρόγραμμα από την αρμόδια επιτροπή (Δραγασάκης, Μπαλάφας κ.ά.), η προσπάθεια μεγιστοποίησης της επιρροής
στην κοινωνία, αλλά και οι πολιτικές συμμαχίες. Συμμαχίες που θα αξιοποιηθούν και σε περίπτωση αυτοδυναμίας αλλά, πόσο μάλλον, στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει «151».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το «πρέσινγκ» της κυβέρνησης, με πεδίο τη Βουλή και το 2ο θερινό τμήμα, όπου η Κουμουνδούρου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα
Το μήνυμα για αυτό το τελευταίο το έστειλαν με το δικό τους τρόπο δύο κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, μέσω συνεντεύξεών τους χθες Κυριακή: Δημήτρης Βίτσας και Γιώργος Σταθάκης διαβεβαίωσαν ότι στην περίπτωση μη αυτοδυναμίας, το κόμμα τους δεν θα καταφύγει στην εκβιαστική μέθοδο των επαναληπτικών εκλογών.

«Οχι» αέναες εκλογικές αναμετρήσεις

Ειδικότερα, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δημήτρης Βίτσας μέσω της «Αυγής» σημείωνε ότι «οι εκλογές ως την αυτοδυναμία είναι θεωρητικά σχήματα αρκετές φορές επικίνδυνα».
Ενώ και ο τομεάρχης Ανάπτυξης, Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαίωνε μέσω της Real News ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προσφύγει εκ νέου στη λαϊκή ετυμηγορία με δική του πρωτοβουλία. Θα εργαστεί, είτε διαθέτει αυτοδυναμία είτε όχι, προς την κατεύθυνση της συγκρότησης της μεγαλύτερης δυνατής πολιτικής συμμαχίας για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης που θα έρθει σε ρήξη με τις πολιτικές επιλογές της περιόδου των μνημονίων».
Εν τω μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το «πρέσινγκ» της κυβέρνησης, με πεδίο τη Βουλή και το 2ο θερινό τμήμα, εκεί όπου έχει επιλέξει να συμμετέχει με τον πρόεδρό του, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τους Νίκο Βούτση, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αλέξη Μητρόπουλο, Γιώργο Σταθάκη- σύνθεση που, αν μη τι άλλο, αποτυπώνει τη βαρύτητα που η Κουμουνδούρου προσδίδει στο συγκεκριμένο τμήμα.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου