Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Σαμαράς: Στην Ελλάδα αποφύγαμε αυτά που δεν κατάφερε να αποτρέψει η Αργεντινή

Επιβεβαιώθηκαν για άλλη μία φορά οι πολύ θερμές σχέσεις που διατηρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Ο κ. Γιούνκερ στήριξε την Ελλάδα και την παραμονή της στο ευρώ, αυτό δεν το ξεχνάμε» δήλωσε  ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε
χαρακτηριστικά : «Σήμερα είχα την τιμή να συναντηθώ με τον έναν παλιό φίλο της Ελλάδας».
O πρωθυπουργός θέλοντας να υπογραμμίσει την ιδιαίτερη συμβολική σημασία της επίσκεψης Γιούνκερ στην Ελλάδα αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επισήμανε πως είναι ένα γεγονός «που έχει την αξία του» και υπενθύμισε πως γνωρίζει τον κ. Γιούνκερ από πολύ παλιά και ότι τον ξεχώρισε «για την πείρα του και κυρίως για την προσφορά του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες».
Εξάροντας την προσωπικότητα του κ. Γιούνκερ, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «όταν η κρίση έφτανε στο αποκορύφωμα της επέδειξε τρεις σπουδαίες ηγετικές αρετές: τόλμη, διορατικότητα και ικανότητα να ενώνει τις κρίσιμες εκείνες στιγμές. Στήριξε την Ελλάδα όταν πύκνωναν οι φωνές για την απομάκρυνση μας. Τώρα που η κρίση έχει ξεπεραστεί του το αναγνωρίσουν οι πάντες».
«Η Ελλάδα πιάνει όλους τους στόχους της, συζητήσαμε για τη νέα εποχή που μπαίνει η Ελλάδα. Για το πώς θα σταθεροποιήσουμε αυτά που πετύχαμε. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο όσα πετύχαμε με τόσες θυσίες. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω μας για πάντα τα ελλείμματα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Παράλληλα, ενώπιον του νέου προέδρου της Κομισιόν, ο Πρωθυπουργός και επικαλούμενος την χρεοκοπία της Αργεντινής άφησε έμμεσες αλλά σαφέστατες αιχμές για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ουδείς χαίρεται με όσα αντιμετωπίζει ο λαός της Αργεντινής» ανέφερε ο κ. Σαμαράς, ωστόσο, όπως διευκρίνισε χρειάζεται να εξάγουμε χρήσιμα συμπεράσματα:
«Στην Ελλάδα αποφύγαμε ακριβώς αυτά που δεν κατάφερε να αποτρέψει η Αργεντινή. Και αυτό την ώρα που κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε την άτακτη χρεοκοπία», τόνισε με νόημα  ο Πρωθυπουργός.
Υπερασπιζόμενος το πρόγραμμα με το οποίο κατέβηκε ως υποψήφιος ο κ. Γιούνκερ, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι: «Η πολιτική της Ευρώπης οφείλει να λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τους αριθμούς αλλά και την κοινωνική συνοχή. Το πρόγραμμα που παρουσιάζει ο κ. Γιούνκερ εκφράζει τις δικές μας αγωνίες και πολλές από τις χώρες του Νότου για την ανάπτυξη που πρέπει να είναι προτεραιότητα  θέσεις εργασίας, μετανάστευση, ενίσχυση κοινού ρόλου Ευρώπης, πάταξη της γραφειοκρατία και ενίσχυση κοινής αγοράς.»

thepaper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου