Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

«Κλείνει» η ψαλίδα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ σύμφωνα με τρεις νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας αλλά με κλείσιμο της ψαλίδας δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα μετην έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», στην πρόθεση ψήφου, η ψαλίδα κλείνει στις 2,5 μονάδες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 27,2%, έναντι
24,7% της ΝΔ. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,1, ΚΚΕ 5,8, ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,8, ΧΑ 5,5 και ΑΝΕΛ 2,5.
Σε ό,τι αφορά αφορά την παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μεγάλη διαφορά, καθώς συγκεντρώνει 65,1%, έναντι 24,9% της ΝΔ.
Σύμφωνα με την Κάπα Research, o Αντώνης Σαμαράς θεωρείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από το 44,1% των πολιτών, έναντι 34,4% του κ. Τσίπρα ενώ καταλληλότερη κυβέρνηση για να μας βγάλει από την κρίση θεωρείται από το 44,4% μια κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Τέλος, Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αποφυγή πρόωρων εκλογών επιθυμεί το 58,2% των πολιτών σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ALCO για το «Πρώτο Θέμα», η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων βρίσκεται στο 3,3% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει το 28,3%, έναντι 25% της ΝΔ.
Ακολουθούν, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ΠΑΣΟΚ 4,6%, Ποτάμι 4,4%, ΚΚΕ 4,2%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 12,6%, άλλο κόμμα απαντά το 5,1%, η αποχή αγγίζει το 4,2% και το λευκό 2,3%.
Στο 2,4% είναι η διαφορά, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, σε περίπτωση διεξαγωγής εκλογών, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρία Interview, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού, "Βεργίνα TV" της Θεσσαλονίκης.

Επίσης, στο ερώτημα αν είναι καλύτερο να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, ή να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές, το 60% των ερωτηθέντων απαντά "η παρούσα Βουλή", το 30% ότι πρέπει "να πάμε στο πρόωρες εκλογές" και το 10% "Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ".

Στο ερώτημα ποιος κατά την άποψή σας, θα φέρει την μεγαλύτερη ευθύνη, σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας και πάμε σε πρόωρες εκλογές; Η συμπολίτευση, ή η αντιπολίτευση;, το 56% απαντά η αντιπολίτευση, το 25% η συμπολίτευση και το 19%, Δεν γνωρίζω – Δεν απαντώ.
Ακόμα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό;» το 40% τάσσεται υπέρ του κ. Σαμαρά, το 26% υπέρ του κ. Τσίπρα, το 30% απαντά "Κανέναν" και το 4% "Άλλον".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου