Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Με ποιους φτιάχνει το νέο κόμμα ο Γ. Παπανδρέου και πως θα λέγεται

Στην απεφευκτέα περίπτωση αναφέρει που δεν υπαρξει κυβέρνηση εθνικής συνενόησης οπως προτείνει τότε "καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας".
Η στρατηγική του Γ. Παπανδρέου
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, που το τελευταίο διάστημα συνομιλεί με πολλά στελέχη που πρόσκεινται στον ίδιον, φαίνεται πως εχει

καταλήξει στο εξης: Στην περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος δημοκρατίας στις 29 Δεκεμβρίου και η χώρα οδηγηθεί πρόωρα σε εκλογές, τότε ο ιδιος θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος .
Αν σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρξουν εθνικές εκλογές και εχει εκλεγεί νέος πρόεδρος δημοκρατίας, τότε , θα ζητήσει απο τον κ. Βενιζέλο τη διεξαγωγή συνεδρίου ΠΑΣΟΚ με σκοπό την εκλογή νέας ηγεσίας απο τη βάση. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίναι αποδεκτό και ετσι ο κ. Παπανδρέου εκτιμούν συνομιλητές του, θα προχωρήσει και πάλι στη δημιουργία κόμματος.

Το όνομα του νεου κόμματος
«Σοσιαλιστικό κίνημα» κατά πάσα πιθανότητα θα ονομάζεται το νέο κόμμα που αποφάσισε να φτιάξει ο Γ. Παπανδρέου. Αυτό αναφέρουν συνομιλητές του οι οποίοι κατάλαβαν πως ο πρώην πρωθυπουργός θέλει να οριοθετήσει την πολιτική του ταυτότητα απέναντι στην ασκούμενη δεξιά πολιτική όπως αναφέρει που εφαρμόζεται από τη κυβέρνηση, αλλά και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε , στο πολυσέλιδο κείμενό του, ο κ. Παπανδρέου κατηγορεί το ιδιο, κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση που κινούνται οπως γράφει, στα "όρια του γραφικού ανταγωνισμού".
Συναντήσεις μς στελέχη
Στις συναντήσεις με στελέχη του , ρόλο και συμμετοχή πλέον έχει και ο πρώην υπουργός Χ. Παμπούκης , εκτός από τους βουλευτές και στελέχη με τους οποίους συνομιλεί όπως οι κ.κ. Θ. Μωραίτης , Φ. Σαχινίδης, Φ. Πετσάλνικος, Γ. Πεταλωτής, Σ. Ξυνίδης, Μιχ. Καρχιμάκης, Γ. Πετρουλάκης και οι κυρίες Ρεγγίνα Βάρτζελη Αφροδίτη Παπαθανάση κ.α

Παράλληλα, στελέχη του κ. Παπανδρέου, απαντώντας και στις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Βενιζέλο, το ψηφοδέλτιο στις εκλογές να γράφει ΠΑΣΟΚ –δημοκρατική παράταξη, και όχι το αντίθετο, λένε με νόημα :
«Τι φαντάζονται, ότι αν ο κ. Βενιζέλος αφήσει τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και δεν κάνει τη δημοκρατική παράταξη που έλεγε, και μείνει το κόμμα με την επωνυμία ΠΑΣΟΚ θα επιστρέψει ο Γιώργος»;
κύκλοι του υπουργού εξωτερικών επισημαίνουν:
"Με την δηλωση αυτη ο κ. Παπανδρεου ειναι σαν να θετει τον εαυτο του στην διαθεση των γεγονοτων για να γεφυρωσει το χασμα μεταξυ κυβερνησης και αντιπολιτευσης. Δεν διαβλεπουμε καποια ανταποκριση. ολοι γνωριζομαστε μεταξυ μας και οι μνημες ειναι πολυ νωπες".


e-giakoumis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου