Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Οι νεολαίοι του Βενιζέλου κόντρα στους 40άρηδες του Γιώργου

Μαζί με τους γνωστούς υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στα ψηφοδέλτια του κόμματος συμμετέχουν και νέοι υποψήφιοι σε μία προσπάθεια να προσεγγίσουν ψηφοφόρους της γενιάς μεταξύ 30-45 ετών.
Στη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι σε αυτήν την κρίσιμη φάση για το κόμμα είναι ευκαιρία να αναδειχτούν νέα πρόσωπα και
νέοι υποψήφιοι προσπαθούν να αδράξουν την ευκαιρία για την ανανέωση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος με όπλα την επαγγελματική και την πολιτική τους δραστηριοποίηση.
Πάντως, στο ΠΑΣΟΚ έχουν υπουργοποιηθεί ή έχουν εκλεγεί βουλευτές αρκετοί από τη νέα γενιά με πρώτον τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο που είναι υφυπουργός Ανάπτυξης και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας, τον Μιχάλη Κατρίνη και την Νάντια Γιαννακοπούλου που έχουν εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτές του κόμματος και είναι ξανά υποψήφιοι στην Ηλεία και τη Μεσσηνία.
Μενέλαος Μποκέας, Υπ. Βουλευτής  Ηρακλείου
Είναι στέλεχος ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, ενώ σημειώνεται ότι έχει ενεργό συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ, έχοντας διατελέσει Γραμματέας της ΠΑΣΠ στο Ρέθυμνο.
Γεννήθηκε το 1982, μεγάλωσε στο Τσαλικάκι Μαλεβιζίου και ζει και εργάζεται  στο Ηράκλειο.
Διετέλεσε γραμματέας της ΠΑΣΠ Ρεθύμνου (2003-2005) . Την ίδια περίοδο συμμετείχε ως εκπρόσωπος όλων των φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Πρυτανικό Συμβούλιο αλλά και στην Σύγκλητο ως εκπρόσωπος φοιτητών της Φιλοσοφικής σχολής. Από το 2006 έως σήμερα συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος σε διάφορες επιτροπές και διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.

Ψυχάλης Μάριος, υποψήφιος στη Β' Αθήνας

Ηταν μέλος στο γραφείο της Π.Α.Σ.Π στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, που αποφοίτησε το 2010. Έχει διατελέσει γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Πεύκης 2008-2013, ενώ από το 2013 είναι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Λυκόβρυσης - Πεύκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην δημοσία διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Πολιτική, ενώ έχει σπουδάσει Λογιστική και Χρηματοοικονομική στο Τ.Ε.Ι Πειραιά. Είναι μέλος στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και ασκεί το επάγγελμα του οικονομολόγου ενώ ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αλεξάνδρα Δαλιάνη, υποψήφια στη Β' Αθηνών
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αρχιτέκτων Μηχανικός με σπουδές στην Αθήνα και στο Παρίσι. Αποφοίτησε από το τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΤΕΙ Αθήνας. Κατόπιν φοίτησε στην Ecole Nationale Superieure d'Architecture de Paris la Villette. Συνέχισε με σπουδές εξειδίκευσης στην πολεοδομία, στη χωροταξία και στις εδαφικές στρατηγικές.
Ήταν η μικρότερη υποψήφια “Βενιαμίν” στην ευρωλίστα της Ελιάς αφού είναι μόλις 27 χρόνων.
Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, υποψήφια στη Β' Αθηνών
Γεννήθηκε και μεγάλωσε Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο ΑΠΘ, και Πολιτικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Κοινωνιολογίας από το CityUniversityofLondon. Στενή συνεργάτης του Ευ. Βενιζέλου είναι αναπληρωτής γραμματέας του τομέα επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ. Έχει σπουδάσει Θέατρο στη Σχολή Βεάκη, Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτικές Επιστήμες στο Πολιτικό της Νομικής Αθηνών.
'Εχει εργαστεί ως ηθοποιός σε Αθηναϊκές σκηνές, Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, Τηλεόραση και Κινηματογράφο ως ηθοποιός επί 15 συναπτά έτη ενώ έχει συγγράψει δύο λογοτεχνικά βιβλία που εκδόθηκαν στους εκδοτικούς οίκους ΕΣΤΙΑ και ΩΚΕΑΝΙΔΑ. 
Χάλαρης Μιχάλης, υποψήφιος στις Κυκλάδες
Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1970. Πτυχιούχος Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), Διδάκτορας Χημείας του ΕΚΠΑ, (PhD, 1999). Πτυχιούχος Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος σε επιτελικές & επιχειρησιακές θέσεις.
Διετέλεσε Ειδικός Γραμματέας του Yπ. Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.: 2009-2012). Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (2004 -2005).
Μάνος Επιτροπάκης, υποψήφιος στην Α' Αθήνας
Γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο βιολοντσέλο στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας σε ηλικία 10 ετών. Πήρε το δίπλωμά του από το Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας. Απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σταυρούλα Τσούτσουρα, Β' Αθήνας
Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών .Διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος του Ιστορικού Αρχείου της Αγροτικής Τράπεζας καθώς και του Τομέα Επικοινωνίας αυτής και της Τράπεζας Πειραιώς. Παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση στους ανωτέρω κλάδους, έχει συνδράμει σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχει διατελέσει μέλος Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου και του Οργανισμού Πολιτισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής.
Έχει υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Αγίας Παρασκευής.
Ραχήλ Αλεξανδρίδου, υποψήφια στον νομό Πέλλας
Γεννήθηκε το 1978  στην Έδεσσα, Νομός Πέλλας. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελμα της Δικηγορίας.
Διετέλεσε μέλος της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Πέλλας (από το 2008 έως 2012), Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Σκύδρας (2011-2914), πρώτη επιλαχούσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον νομό το 2012, και ήταν υποψήφια Δήμαρχος Σκύδρας στις εκλογές του Μαϊου του 2012.
Αναστασίου Γιάννης, Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας
Είναι 44 ετών, επαγγελματίας δημοσιογράφος 24 χρόνια, μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας. Από το 2000 και για μια δεκαετία υπήρξε ο ανταποκριτής του MEGA στη Μαγνησία.
Σήμερα γράφει και αρθρογραφεί στην τελευταία σελίδα της "Θεσσαλίας της Δευτέρας" , παρουσιάζει την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ράδιο Ένα "Ουδέν Κρυπτόν" και συνεργάζεται με το τηλεοπτικό κανάλι TRT, όπου είναι σχολιαστής των δελτίων ειδήσεων ενώ παρουσιάζει και την ομότιτλη τηλεοπτική εκπομπή «Ουδέν Κρυπτόν» κάθε βράδυ Πέμπτης. 
Απόστολος Πανάς , υποψήφιος νομού Χαλκιδικής
Γεννήθηκε στη Ν. Καλλικράτεια το 1979 και μένει μόνιμα στo Δήμο Νέας Προποντίδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εργάστηκε ως  εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία ειδικής αγωγής και σε Εργαστήρια Ειδικής Εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία.
Κατά τα έτη 2010-2014 διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας στη Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδική. Από το 2013  είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας πολιτών «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ», και εκπρόσωπος των Νέων Μεταρρυθμιστών. Το 2012, ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Χαλκιδική όπου κατέλαβε τη 2η θέση.
Κατερίνα Βαλαβάνη, Β' Αθήνας
Γεννήθηκε το 1976 στη Μυτιλήνη. Έχει υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη ως απλό μέλος αλλά και μέσα από θεσμικές αρμοδιότητες που είχε. Το 2006 εκλέχθηκε ως μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ετεροδημοτών Λέσβου.
Από το 2009 έως και σήμερα είναι Μέλος Συντονιστικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Ηλιούπολης. Από το 2010 έως το 2012 ήτανΥπεύθυνη Ομάδας Εργασίας Επιχειρηματικότητας Νέων στον Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ. Το 2012 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Β΄Αθηνών.
Σωτήρης Κατσέλος υποψήφιος στην Α' Αθήνας
Γεννήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο της επικοινωνίας και της διαφήμισης. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ.
Θανάσης Χειμωνάς, υποψήφιος στην Α' Αθήνας
Γεννήθηκε το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Συγγραφέας και αρθρογράφος.
Πτυχιούχος φιλολογίας του πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου