Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μέρκελ: Όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην αποτροπή του Grexit

Όλες οι προσπάθειες εστιάστηκαν στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα πάντα επιτύγχανε τους στόχους των προγραμμάτων της.
 Αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων
Η κ. Μέρκελ διατύπωσε την πεποίθησή της ότι οι Έλληνες θα
ψηφίσουν υπεύθυνα στις επικείμενες εκλογές, επαναλαμβάνοντας με σαφήνεια το μήνυμα ότι εξακολουθεί να ισχύει η αρχή «αλληλεγγύη έναντι μεταρρυθμίσεων».

Δεν είναι «εβδομάδα πεπρωμένου» για την ευρωζώνη

Παρά το γεγονός ότι η ΕΚΤ να προετοιμάζεται πυρετωδώς για την ανακοίνωση ενός προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων αλλά και το ότι Ελλάδα καλείται να προσέλθει στις κάλπες για την εκλογή νέας κυβέρνησης την Κυριακή, η Μέρκελ δεν θεωρεί την εβδομάδα που διανύει η Ευρώπη ως μια «εβδομάδα πεπρωμένου» για την ευρωζώνη.
Στις δηλώσεις της, η κ. Μέρκελ σημείωσε πάντως ότι εξακολουθεί να πιστεύει πως η κρίση της ζώνης του ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως: 
«Δεν θα έλεγα ότι αυτή είναι εβδομάδα του πεπρωμένου για το ευρώ. Έλεγα πάντα ότι η κρίση δεν εχει ξεπεραστεί απολύτως. Αυτό ίσχυε για την περασμένη εβδομάδα, για τις τελευταίες εβδομάδες του 2014 και ισχύει ακομη και για αυτές τις εβδομάδες», δήλωσε η κ. Μέρκελ, προσθέτοντας οτι η ΕΚΤ θα λάβει τις αποφάσεις της με απόλυτη ανεξαρτησία.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου