Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μιχάλης Τζελέπης : «Δεν ξεπουλάω τις ιδέες μου για το δέλεαρ της εξουσίας».

Η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Τζελέπη στις Σέρρες
Κάλεσμα ενότητας και ευθύνης απηύθυνε κατά την κεντρική του ομιλία στο Ξενοδοχείο «Φίλιππος Ξενίας» χθες, (Δευτέρα 19 Ιανουαρίου)  ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Σερρών κ. Μιχάλης Τζελέπης.

Παρόντες στην κεντρική ομιλία του υποψήφιου Βουλευτή ήταν –μεταξύ άλλων- και ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας Βασίλης Γερανίδης ο οποίος και τον προλόγισε όπως και ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Βουλγαρίδης  οι οποίοι μίλησαν με θερμά λόγια για την υποψηφιότητα του κ. Τζελέπη.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ο κ. Τζελέπης, φανερά συγκινημένος, έκανε εκτενή αναφορά στους αγώνες του ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, που διαμόρφωσαν την σύγχρονη Ελλάδα και έδωσαν στους Έλληνες κοινωνική δικαιοσύνη, πρόοδο, ευημερία, δικαιοσύνη και ελπίδα.
«Το ΠΑΣΟΚ του χθες, του σήμερα και του αύριο είναι εδώ. Πάντα πιστό στις αρχές μας και στις ιδέες μας. Μπροστά στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζελέπης ευχαριστώντας τόσο τους συντρόφους του στους αγώνες του χθες, αλλά και τους νέους,  που έδωσαν δυναμικό παρόν στην συγκέντρωση  αποδεικνύοντας ότι η νέα γενιά είναι αποφασισμένη να αναλάβει την σκυτάλη και να πρωτοστατήσει με δικούς της αγώνες για μια καλύτερη Ελλάδα.
Αναφερόμενος στις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, αποφάσεις με μεγάλο πολιτικό κόστος,  ο κ. Τζελέπης τις χαρακτήρισε μονόδρομο τονίζοντας: «Αναγκαστήκαμε να πάρουμε σκληρά μέτρα, άδικα πολλές φορές, αλλά δεν μπορούσαμε  να κάνουμε τίποτε άλλο, και κανείς έως τώρα δεν έχει πει κάτι άλλο».
Όσον αφορά τον ίδιο  υπενθύμισε κάτι που έχει πει κατ’ επανάληψη:  «προσωπικά όσες φορές κλήθηκα ως βουλευτή τότε να ψηφίσω αυτά τα μέτρα, ένιωσα ότι βιάστηκα και ιδεολογικά και συνειδησιακά, όμως, το δίλημμα ήταν  η να ρίχναμε την χώρα στα βράχια, να πηγαίναμε σε ασύντακτη χρεοκοπία με ότι αυτό φέρνει, η να χάναμε ένα μέρος των κεκτημένων μας για να μπορούμε τώρα, χάρη στις θυσίες όλων μας, να το διεκδικήσουμε και να το ανακτήσουμε».
Ο κ. Τζελέπης ζήτησε από τους Σερραίους να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας ότι « η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι η πιο κρίσιμη, η πιο εθνικά και παραταξιακά ωφέλιμη» και υπενθύμισε την συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ σε μια σειρά θεμάτων που  έβαλαν φρένο σε άδικες προθέσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ.
Θέματα όπως η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, η δημιουργία θέσεων κοινωφελούς εργασίας, η αύξηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η καθιέρωση των 100 δόσεων, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και μια σειρά άλλων μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα που η κυβέρνηση της ΝΔ αναγκάστηκε να λάβει ύστερα από πιέσεις του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στα διλήμματα των εκλογών ο κ. Τζελέπης επέρριψε ευθύνες για εκφοβισμό στη ΝΔ και για λαϊκισμός στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Από τη μια ο εκφοβισμός της ΝΔ που δεν υφίσταται γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου από την Ευρώπη και από την άλλη έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται τα πάντα χωρίς να μας απαντά με σαφήνεια και σοβαρότητα για το  που θα βρει τα χρήματα και πως θα τα κάνει. Μας υπόσχεται πράγματα αντιφατικά και τα ίδια τα στελέχη του αλληλοαναιρούνται. Θα σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα επαναφέρω το δώρο σε 1.200.000 τόσους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη κάτω από 700 ευρώ. Κατ΄ αρχήν να σας πως ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των δύο οργανισμών ΜΟΝΟΝ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ και του ΙΚΑ (δύο βασικών ταμείων) που λαμβάνουν τέτοια σύνταξη ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο. Σε ποιους λοιπόν αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ποιους εξαιρεί;»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τζελέπης ζήτησε την στήριξη των Σερραίων τονίζοντας: «Δεν διακατέχομαι από κανένα σύνδρομο αυτοεπιβεβαίωσης μέσω της πολιτικής. Δεν ξεπουλάω, δεν αλλάζω τις ιδέες για τις οποίες πάλεψα, με το δέλεαρ της εξουσίας. Θέλω φίλοι μου να έχω την εμπιστοσύνη σας και την στήριξη σας όχι για μένα, αλλά για σας. Γιατί από εσάς παίρνω την εντολή και εσάς υπηρετώ. Το λέω χρόνια και το πιστεύω βαθιά. Η ενασχόληση με την πολιτική είναι εθελοντισμός και διάθεση προσφοράς. Θέλω να μπορώ να συμβάλω στην βελτίωση της χώρας, του τόπου μας και  των ανθρώπων. Θέλω να γίνουν οι Σέρρες ένας τόπος σύγχρονος  που δεν θα διώχνει τα παιδιά του, αλλά που θα δημιουργεί τις ευκαιρίες για να διαπρέψουν προς όφελος της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου