Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος: Ο Σαμαράς το έπαιξε ΣΥΡΙΖΑίος...

Στην κατηγορηματική δήλωση ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με τον Αντώνη Σαμαρά, διότι «έπαιξε στα ζάρια τις θυσίες του ελληνικού λαού, πήρε τα πιο σκληρά μέτρα, καθυστέρησε τα βήματα της χώρας με την εμμονή του στις εκλογές, έκανε πίσω στις μεταρρυθμίσεις και το μόνο που έκανε ήταν περικοπές και
αύξηση των φόρων» προέβη ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο Star, «ο κ. Σαμαράς τους τελευταίους μήνες "το έπαιξε Συριζαίος" και έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια χωρίς κανένα πρόγραμμα, με αποτέλεσμα η χώρα να χάσει και πάλι σε αξιοπιστία».
Λάβρος εμφανίστηκε όμως για ακόμη μία φορά για τον Κώστα Καραμανλή, τον οποίο χαρακτήρισε «εμπρηστή» της Ελλάδας. Συγκεκριμένα σε ερώτηση για το αν φοβάται μια εξεταστική επιτροπή για το πώς οδηγηθήκαμε στα μνημόνια, ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε: «οι "πυροσβέστες" της κρίσης δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, εκείνοι που πρέπει να φοβούνται είναι οι "εμπρηστές" της Ελλάδας, ο κ.Καραμανλής και η κυβέρνησή του». 
«Φέρτε εδώ τον κύριο Καραμανλή, δεν θα απολογούμαι εγώ για τις κινήσεις του... Μόνο ο κ. Καραμανλής ήξερε το πραγματικό έλλειμμα. Και το έκρυψε», είπε ο κ.Παπανδρέου
Σε ερώτηση αν τα στοιχεία για το έλλειμμα ήταν «πειραγμένα» απάντησε ότι αυτά που ήταν πειραγμένα ήταν τα στοιχεία της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως αναγνώρισαν η Eurostat και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εξέφρασε την απορία του γιατί κανένας εισαγγελέας δεν ερεύνησε αυτή την υπόθεση. «Φέρτε εδώ τον κύριο Καραμανλή, δεν θα απολογούμαι εγώ για τις κινήσεις του... Μόνο ο κ. Καραμανλής ήξερε το πραγματικό έλλειμμα. Και το έκρυψε», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην περίοδο της συνάντησης των Καννών και του δημοψηφίσματος, επανέλαβε ότι πηγαίνοντας στις Κάννες είχε, στην ουσία ανατραπεί, καθώς και ότι ο κ. Βενιζέλος άλλαξε τη θέση του για το δημοψήφισμα, το οποίο δύο μέρες πριν είχε χαρακτηρίσει «λυτρωτικό».
Ερωτηθείς για ευθύνες του ΠΑΣΟΚ σε υποθέσεις σκανδάλων επί κυβερνήσεων Σημίτη, ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι ο ίδιος είχε προτείνει στον κ. Καραμανλή να παραπεμφθούν όλες οι υποθέσεις σε Εξεταστικές Επιτροπές «και ας ματώσουμε τα δύο κόμματα», αλλά να καθαρίσει το πολιτικό σύστημα. Ο κ. Καραμανλής, όμως, όπως πρόσθεσε, δεν έκανε απολύτως τίποτα. 
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έγινε συνιστώσα της ΝΔ, η κυβέρνηση της οποίας ακολούθησε ακροδεξιά πολιτική
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ έγινε συνιστώσα της ΝΔ και ότι ο ίδιος ανέμενε ότι θα είχε διαφοροποιηθεί από τη Δεξιά, η πολιτική της οποίας είχε ακροδεξιά χαρακτηριστικά.
Αντίθετα, είπε, το ΠΑΣΟΚ κατέληξε να είναι ένα συνοθύλευμα φυλάρχων, ικανών κατά τα άλλα ανθρώπων, οι οποίοι, όμως, έχασαν τις αρχές, τις αξίες, τον ριζοσπαστισμό τους και τη διάθεση για σύγκρουση με τα κακώς κείμενα της χώρας.
Τέλος ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα αποτελέσει την έκπληξη στις εκλογές της Κυριακής.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου