Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: Με έφαγαν οι πιέσεις από έξω και από μέσα

Ορεξάτος, αλλά χωρίς μεγάλη διάθεση για σχόλια και δηλώσεις εμφανίστηκε στη Βουλή προκειμένου να συμμετάσχει στη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια ο πρώην υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης.

Επανέλαβε ότι η παραίτηση του από το υπουργείο Οικονομικών έγινε εξαιτίας πιέσεων τόσο από το εξωτερικό όσο και από εσωτερικό.
Κάθισε στο καφενείο του Κοινοβουλίου και συνομίλησε με ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο» απάντησε όταν τον ρωτήσαμε για το πώς βλέπει τις εξελίξεις, ενώ παρότρυνε τους δημοσιογράφους να τον αποκαλούν με το μικρό του όνομα.
Τάχθηκε υπέρ μια συμφωνίας που θα αποτελεί λύση για τη χώρα και έσπευσε να διευκρινίσει ότι ακόμα είναι νωρίς για να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεωνΟύτε και ο Τσακαλώτος ξέρει, είπε.
Επανέλαβε ότι η παραίτηση του από το υπουργείο Οικονομικών έγινε εξαιτίας πιέσεων τόσο από το εξωτερικό όσο και από εσωτερικό.
Εξέφρασε τέλος την άποψη ότι ο Σόιμπλε είναι υπέρ της εξόδου της χώρας από το ευρώ. «Πάντα το ήθελε» ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι έχει μαζί του προς αυτή την κατεύθυνση και την πλειοψηφία του Eurogroup.
Επιθυμεί μια Ευρώπη ομοσπονδιακού χαρακτήρα με ισχυρή πολιτική διεύθυνση, δήλωσε..
Είπε επίσης πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών έχει μελετήσει τις συνέπειες ενός grexit διότι έχει μεγάλη συγκρότηση.
Στους βουλευτές φέρεται να είπε ότι δεν έχει μιλήσει καθόλου με τον Πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες.
Φέρεται να χαρακτήρισε τέλος το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επικό και μεγαλειώδες.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου