Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΚΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βενιζέλος: «Πρέπει να αποκαλυφθεί η κομπίνα που στήνει ο Τσίπρας -Δεν θα περιμένουμε την καταστροφή

Εκνευρισμός υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τη στάση που διατηρεί το κόμμα απέναντι στην κυβέρνηση, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να είναι πυρ και μανία για τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.
Ο κ. Βενιζέλος εκτιμά ότι δεν αποσαφηνίστηκε στην πρώτη
σύνοδο των πολιτικών αρχηγών το πλήρες πλαίσιο, ότι ήταν αόριστο και δεν δικαιολογεί υπογραφή.
Θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει εκ των υστέρων ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, εκφράζοντας μάλιστα την μηδενική εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός θα φέρει συμφωνία.
«Πρέπει να αποκαλυφθεί δημόσια το τι κάνει ο κ. Τσίπρας»
«Δεν υπάρχει περιθώριο για επίσημους και συμβατικούς λόγους» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τοποθέτησή του στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, προειδοποιώντας ότι «η κατάσταση είναι ιστορικά  κρίσιμη. Η απειλή του αδιεξόδου είναι άμεση».
«Το να περιμένουμε τον Τσίπρα μέχρι την Κυριακή να φέρει συμφωνία με το ενδεχόμενο να μην φέρει συμφωνία, με τους καρχαρίες γύρω από την Ελλάδα, είναι κάτι που δεν μου αρκεί» εξήγησε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει ο εκ των υστέρων καταλογισμός ευθυνών, αλλά η αποτροπή μιας εθνικής καταστροφής. Να διασφαλίσουμε συνεπώς  ότι η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε εθνική καταστροφή».
Αναφερόμενος στην προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ο Ευ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «δεν αποσαφηνίστηκε στην πρώτη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών το πλήρες πλαίσιο» και σημείωσε ότι «είναι ορθό ότι δεν υπάρχει εντολή ρήξης. Μπορεί όμως να ισχυριστεί ότι έχουν απορριφθεί στο δημοψήφισμα όλοι οι επιμέρους όροι μιας συμφωνίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί, πριν σπαταληθεί ο λίγος χρόνος και επέλθει το αδιέξοδο».
«Να γίνει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών»
Στην κατεύθυνση αυτό, ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε, όπως τόνισε και στην πρωινή δήλωσή του, «να γίνει  νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών,  για να αποσαφηνιστεί πλήρως το εθνικό πλαίσιο πριν το Σαββατοκύριακο».
Αυτές οι κομπίνες Τσίπρα δεν θα γίνουν
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «είμαστε σε αδιέξοδο που μπορεί να πάρει  θεσμικές διαστάσεις.  Να μην φέρει ο κ. Τσίπρας ούτε ρήξη, ούτε συμφωνία. Να παραιτηθεί επικαλούμενος ότι δεν έχει εντολή ρήξης, αλλά ούτε και εντολή αποδοχής όρων, που καταψηφίστηκαν στο δημοψήφισμα. Και έτσι να οδηγήσει τη χώρα, λίγες ώρες πριν την λήξη του χρόνου, σε θεσμικό αδιέξοδο. Κι η κυβέρνηση που θα αναλάβει να είναι κυβέρνηση "των προδοτών/ τεχνοκρατών", με τον κ. Τσίπρα  "άμεμπτο", χωρίς την υπογραφή του σε μνημόνιο. Αυτές οι κομπίνες δεν θα γίνουν» ξεκαθάρισε.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέφερε πως «δεν υπάρχει πολιτική ίσων αποστάσεων. Υπάρχει κίνδυνος για τη Δημοκρατία» και επισήμανε ότι «το Grexit ισοδυναμεί με αλλοίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Δεν θα υπάρχει   ούτε ανοχή, ούτε έλεος».
«Τον στηρίζει όλος ο ακροδεξιός ευρωπαϊκός εσμός μέσα στο Ε.Κ. Ντρέπομαι!»
Στον απόηχο της σημερινής τοποθέτησης του πρωθυπουργού,  Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «τον πρωθυπουργό τον στηρίζει όλος ο ακροδεξιός ευρωπαϊκός εσμός μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ντρέπομαι!» και σχολίασε: «Να βγάλει  τη δική  της χώρα  από το ευρω η Λεπέν!».
Ο ίδιος χαρακτήρισε «τραγωδία» τη σημερινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα και υπενθύμισε ότι «τις έχουμε ξανακούσει αυτές τις φράσεις, ότι "η χώρα μου είναι διεφθαρμένη..." κτλ».
«Πρέπει να αποκαλυφθεί δημόσια το τι κάνει ο κ. Τσίπρας»
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο έξοδος από το ευρώ συνεπάγεται «εκ προθέσεως παραβίαση του Συντάγματος» (άρθρο 28) και κατέληξε: «Δεν χαρίζουμε όλο το 61% στον τυχοδιωκτισμό της εξόδου από το ευρώ. Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει κατανοητό  και να αποκαλυφθεί δημόσια το τι κάνει ο κ. Τσίπρας».
Tι είπε στην ΚΟ η Φώφη Γεννηματά
Από την άλλη, η κ. Γεννηματά είναι υπέρ της δεύτερης σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και διευκρινίζει ότι ο πρωθυπουργός, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το πρωί, δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς σε αυτό, αλλά της μετέφερε το κλίμα στη Σύνοδο, καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θέλει ρήξη.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του επανέλαβε ότι ο χρόνος είναι ασφυκτικός και πως πρέπει να φέρει μία επωφελή συμφωνία για τη χώρα. Τον ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε η ίδια με τους ηγέτες των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και την πίεση που άσκησε για αλληλεγγύη προς τη χώρα. Μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι «έφτασε η ώρα της αλήθειας, η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων υπερβάσεων».
«Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας προσωπικά και η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο σύνολό της δεν μπορούν πια να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους, μεταθέτοντας τις ευθύνες αλλού και σε άλλους», είπε.
Βενιζέλος: Διαφωνεί και με τη ΝΔ
Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαφωνεί και με την πρόταση της ΝΔ να γίνει συζήτηση στην Ολομέλεια, με το επιχείρημα ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, όχι να γίνει σόου.  Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών πρέπει να γίνει κατανοητό  και να αποκαλυφθεί δημόσια το τι κάνει ο κ. Τσιπρας, είναι η άποψή του.
Προ ημερησίας για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ζητά η ΝΔ
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου ο πρωθυπουργός να ενημερώσει το Σώμα για τις δραματικές εξελίξεις στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ζητά η ΝΔ με σχετικό αίτημα που κατέθεσε στην πρόεδρο της Βουλής.
Το αίτημα είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά την τοποθέτησή του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ίδιος δεν θα μετέχει σε άτυπη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ ζητά να διεξαχθεί άμεσα η ενημέρωση από τον πρωθυπουργό, αν είναι δυνατόν και σήμερα το απόγευμα.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου