Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ : ΑΠΌ ΚΑΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ

Άλλοι θυμούνται το 1981 και την μεγάλη νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ. 
Άλλοι τα γενέθλια του Μητσοτάκη, ο Google της Μελινας και οι ατυποι πρόεδροι δύο ποδοσφαιρικων ομάδων, αλληλοβριζονται .
Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν περισσότερο με τους τελευταίους και καθόλου τυχαία.
Ένα από αυτά, από μέρες διαφήμιζε, ειδικό αφιέρωμα στον Ανδρέα
Παπανδρέου .Ο χρόνος που διέθεσαν και το περιεχόμενο, στην καλύτερη περίπτωση ,ήταν υποτίμηση του Ανδρέα Παπανδρέου και της σημασίας εκείνης της ημέρας.
Όμως μου έφερε στην μνήμη τον πόλεμο των ΜΜΕ, εναντίον του, ιδιαίτερα το 1989.
Δυστυχώς όμως έχει μεγάλες ευθύνες και ο ίδιος, για την εξωθεσμικη ανάπτυξη των ιδιωτικών ΜΜΕ.
Ενώ ήταν ο πολιτικός, που είχε την πληρέστερη εικόνα, για την λειτουργία των ιδιωτικών ΜΜΕ, στις ανεπτυγμένες χώρες , δεν προετοίμασε τους κανονες λειτουργίας τους .Μάλιστα ο Μαρουδας, υφυπουργός τύπου, όταν οι δήμαρχοι των τριών μεγάλων πόλεων, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν ότι θα λειτουργησουν δημοτικούς ραδιοφωνικους σταθμούς και θα αναμεταδιδουν τα προγράμματα ξένων τηλεοπτικών δικτύων, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα καταρρίψει με πυραύλους τους δορυφόρους και έστελνε τα ΜΑΤ στις εγκαταστασεις του fm 100 στην Θεσσαλονίκη.
Ο Μητσοτάκης ευεργετημενος, έδωσε προσωρινές άδειες, με τις οποίες λειτουργούν μέχρι σήμερα .
Σήμερα κανείς δεν αρνείται την αναγκαιότητα της πολυφωνιας στην ενημέρωση. Οι κατοχοι τους όμως, μαζί με μεγάλο αριθμό δημοσιογραφων, άλλων από επιλογή, άλλων από ανάγκη και άλλων από αγνοια, δεν δέχθηκαν, ούτε φαίνεται να θέλουν να δεχθούν κανόνες διαφάνειας και δημοκρατίας.
Συμπληρωμένο το μιντιακο τοπίο, από την επίσης χωρίς δεοντολογία ανάπτυξη του διαδικτύου , παγιδευουν τους πολίτες και την χώρα καθημερινά. Θέλουν να ελέγχουν κόμματα και πολιτικούς, για τα δικά τους συμφέροντα πρωτίστως. Τα κόμματα και ιδιαίτερα πολλά ηγετικά πρόσωπα των κομμάτων συνεπραξαν, με εναλλασσομενους ρόλους, σε αυτές τις επιδιώξεις τους.
Η κρίση, από την μία πλευρά τα οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο, γιατί χάθηκαν οι εύκολοι και οι αδηλωτοι πόροι, από την άλλη τα έκανε πιο επιθετικά κατά της αλήθειας, για να επιβιώσουν.
Ελπίζω τουλάχιστον σ'αυτον τον τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ κάτι να κάνει. Ελπίζω όλα τα κόμματα, κοιτώντας το μακροπροθεσμο συμφέρον τους να βοηθήσουν δημιουργικά.
Οι κατέχοντες, ορατοί και αόρατοι, την εξουσία των ΜΜΕ, είναι καιρός να προσαρμοσθουν στους κανόνες του κράτους δικαίου.
Η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία δεν αντέχουν άλλο την αβελτηρια των πολιτικών, οικονομικων ,μιντιακων και συντεχνιακων ελίτ.
Όλοι πρέπει να αλλάξουμε και από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου