Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης: Το ΝΑΤΟ να πάρει θέση για την Τουρκία, όχι ίσες αποστάσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Μητσοτάκης: Το ΝΑΤΟ να πάρει θέση για την Τουρκία, όχι ίσες αποστάσειςΙκανοποίηση για τη στήριξη της Ευρώπης και του ΕΛΚ στην Ελλάδα απέναντι στην Τουρκία, ιδίως μετά τη
συμφωνία με τη Λιβύη, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και προανήγγειλε ότι θα ζητήσει τη σαφή καταδίκη της προκλητικής συμπεριφοράς της Άγκυρας από το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο του Λονδίνου.
“Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων”, είπε ο πρωθυπουργός.
“Κάτι που θα ζητήσω και από το ΝΑΤΟ, στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της” συνέχισε και πρόσθεσε: “Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί κατάφωρα την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.”
Ο κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν ξεχνά και την συμπαράσταση του Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα στο θέμα του Μεταναστευτικού και της φύλαξης των συνόρων μας.
“Αναρωτιέμαι: Άραγε, ποια άλλη πολιτική οικογένεια της Ευρώπης βρίσκεται με τόση συνέπεια δίπλα μας;” διερωτήθηκε ρητορικά και τόνισε: “Ένα είναι βέβαιο. Όπως είπα, η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο.”

Έμμεση απάντηση σε Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι το συνέδριο αυτό “δε μίλησε μόνο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία”. Συνέκρινε δε με την επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ: “Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες…”
Ως έμμεση απάντηση στο (ακρο) δεξιό μανιφέστο του Αντώνη Σαμαρά ερμηνεύθηκε όμως η εξής αναφορά του: “Όπως και η ίδια η ζωή, έτσι και το Συνέδριο μας επιβεβαίωσε τα λόγια της ιδρυτικής μας διακήρυξης. Ότι, δηλαδή, «η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί τα συμφέροντα του Έθνους πέραν και πάνω απ΄ τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, της Αριστεράς και του Κέντρου».
Πράγματι, τα παλαιά πολιτικά σύνορα μεταφέρονται από το δίπολο Αριστερά-Δεξιά, στο δίλημμα «Πίσω ή Μπροστά». Κάτι, που πλέον καθιστά προοδευτική την πολιτική εκείνη που φέρνει ανάπτυξη. Και δίνει κοινωνικό πρόσημο όχι, απλώς, στον τρόπο διανομής του πλούτου. Αλλά στον δρόμο που αυτός θα αυξηθεί, προς όφελος όλων. Πρόκειται, με άλλα λόγια, για τη δικαίωση του συνθήματος μας Ανάπτυξη Για Όλους!”
Μετέθεσε δηλαδή τη συζήτηση στο πεδίο της οικονομίας και πέραν από τους όρους δεξιά- κέντρο-αριστερά.
Εξάλλου ο κ.Μητσοτάκης επιφύλασσε στο συνέδριο ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα: 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα. Το μερισμα θα αφορά ειδικότερα: “Τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία νοιάζομαι ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.”

Νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Με αφορμή τη χθεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια ο πρωθυπουργός είπε: “Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον «κανόνα»- θα έλθει και στους δρόμους” και ανακοίνωσε ότι: “Μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων.”
Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου