Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Η DHL θα απογειώσει το επιχειρείν στη Βόρεια Ελλάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Η DHL θα απογειώσει το επιχειρείν στη Βόρεια ΕλλάδαΟ διευθύνων σύμβουλος του παγκόσμιου κολοσσού μεταφορών, Ελευθέριος Σαμαράς, μιλά για τη 10ετή συνεργασία με την Fraport Greece, την επένδυση που ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Η«κίτρινη μηχανή», όπως αποκαλούν τα στελέχη της, την DHL, από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στον τομέα των μεταφορών, με ένα ασυναγώνιστο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών, το οποίο κυμαίνεται από εθνικές και διεθνείς παραδόσεις δεμάτων έως και παραδόσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, ολοκληρωμένες λύσεις διεθνών επειγόντων παραδόσεων, μεταφορών από ξηρά, αέρα και θάλασσα καθώς και διεκπεραίωση εφοδιασμού βιομηχανικών αλυσίδων, εντός του 2020 ξεκινάει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της στην Ελλάδα, και δη, στη Βόρεια Ελλάδα, δίνοντας πνοή εξωστρέφειας στις ελληνικές επιχειρήσεις.  Με περίπου 380.000 υπαλλήλους, σε περισσότερες από 220 χώρες στον κόσμο, η DHL, μέλος του ομίλου της Deutsche Post DHL, ήταν η εταιρεία που έφερε πρώτη στην Ελλάδα –το 1978-, τις ταχυμεταφορές. Εως και σήμερα, διαθέτει το 57% του μεριδίου της ελληνικής αγοράς.
dhl_exterior_-_picture3.png
-Κύριε Σαμαρά, πρόσφατα, εσείς από την πλευρά της DHL Express Ελλάδας και ο κ. Alexander Zinell διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece υπογράψατε σύμβαση 10ετούς συνεργασίας για το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Τι αφορά η επένδυση, η οποία ξεπερνάει τα 7 εκατ. ευρώ;
Η επένδυση έχει δύο μέρη. Αφενός τη 10ετή σύμβαση συνεργασίας που υπογράψαμε όπως - πολύ σωστά αναφέρετε - πριν από περίπου μία εβδομάδα με τη Fraport Greece και αφετέρου τη δημιουργία ενός νέου κέντρου διαλογής της DHL Express στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο gateway, που  θα ξεπερνά σε έκταση τα 5,000 τ.μ. και θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ολοένα αυξανόμενες επιχειρησιακές μας ανάγκες, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέες προοπτικές για όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Με  πρωτοποριακό σχεδιασμό και αρχιτεκτονική, υψηλή λειτουργικότητα και απαράμιλλη ποιότητα κατασκευής, οι νέες μας εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν το χώρο αποθήκευσης και διαλογής των αποστολών, τα κεντρικά μας γραφεία στην πόλη της Θεσσαλονίκης και βέβαια ένα σημείο εξυπηρέτησης του κοινού για παραλαβή και αποστολή δεμάτων. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για αυτό το έργο, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερή μας επένδυση στη Βόρειο Ελλάδα, τα 40 χρόνια παρουσίας μας στη χώρα.
-Η DHL Express Ελλάδας  επενδύοντας με απευθείας πτήση σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με το διεθνές δίκτυο 220 χωρών, πιστεύετε ότι θα φέρει την πολυπόθητη εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Ελλάδα;
Η επιχειρηματικότητα της Βορείου Ελλάδας βρίσκεται ήδη σε αξιοθαύμαστο επίπεδο. Μοιράζομαι μαζί σας τη βαθιά μου πεποίθηση πως ο ρυθμός ανάπτυξής της όχι μόνο θα συνεχίσει, αλλά και θα ενταθεί.
Ημασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σε κάθε επιχείρηση της Βορείου Ελλάδας που κάνει πράξη την πολυπόθητη, αλλά για αρκετούς, ιδιαίτερα απαιτητική «εξωστρέφεια». Η DHL Express είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης που κάνει αυτό το μεγάλο βήμα στον κόσμο να είναι σίγουρο και σταθερό. Αυτό δεν είναι απλό ούτε και εύκολο. Είναι όμως η δουλειά μας και την κάνουμε με την ίδια ποιότητα και συνέπεια σε 220 χώρες και προορισμούς. Πάμε τώρα στο πρακτικό κομμάτι της επένδυσης μας και τα πραγματικά οφέλη που θα επιφέρει στον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής. Θα συνδέουμε καθημερινά τη Θεσσαλονίκη με το Διεθνές αεροπορικό δίκτυο της DHL Express και διαθέτοντας πλέον χώρο εξυπηρέτησης μεγάλων φορτηγών, συνδέουμε τη Θεσσαλονίκη απ’ ευθείας με το ευρωπαϊκό δίκτυο οδικής μεταφοράς της εταιρείας μας. Παράλληλα, προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα στις υπηρεσίες που λαμβάνουν οι πελάτες μας, βελτιώνοντας τους χρόνους παραλαβής και παράδοσης κατά μία ώρα συνολικά.
Οπως και στα χρόνια των μεγάλων προκλήσεων λοιπόν, έτσι και τώρα, που το μέλλον του επιχειρείν στη Βόρειο Ελλάδα διαφαίνεται λαμπρό, η εταιρεία μας δηλώνει παρούσα στην πράξη και μάλιστα με τον πιο εμφατικό τρόπο.
-Η εταιρία με παρουσία 40 ετών στην Ελλάδα, πριν από δυο χρόνια ολοκλήρωσε το μεγαλύτερο επενδυτικό της πλάνο, ενώ πρόσφατα ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη μεγάλη επένδυση. Είναι η DHL, το μεγαλύτερο όνομα, τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και παγκοσμίως, στον τομέα των μεταφορών;
Η DHL Express είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στον κλάδο των Διεθνών Ταχυμεταφορών, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Κι όχι φυσικά γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί αυτό μαρτυρούν οι αριθμοί. Στην Ελλάδα ήμασταν η εταιρεία που έφερε πρώτη τις ταχυμεταφορές, αυτό που σήμερα ονομάζουμε «κούριερ», μόλις το 1978. Ξεκινήσαμε στην κορυφή και παραμένουμε εκεί έως και σήμερα που διαθέτουμε το 57% του μεριδίου της Ελληνικής αγοράς. Και στην παγκόσμια αγορά όμως η εικόνα είναι ίδια. Η DHL Express διαθέτει ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 38%, με τη δεύτερη εταιρεία του κλάδου να ακολουθεί με διψήφια διαφορά. Φυσικά, επιτρέψτε μου να πω πως η εμπιστοσύνη των πελατών στις υπηρεσίες μας δεν επιτυγχάνεται μόνο μέσα από μεγάλες επενδύσεις, που αναμφίβολα αποτελούν στρατηγική μας προτεραιότητα. Απαιτούνται πολλά ακόμη κομμάτια προκειμένου να συμπληρώσουμε το παζλ της Αριστείας που θέλουμε να χαρακτηρίζει κάθε επαφή μας με τον πελάτη: η άρτια ποιότητα εξυπηρέτησης, μια τεράστια «Κίτρινη Μηχανή» που δουλεύει στα πλαίσια ενός απαράμιλλου παγκόσμιου δικτύου, μα κυρίως οι κοινές αξίες που μοιράζονται οι 100.000 άνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο.
-Πότε θα ξεκινήσει το έργο της νέας επένδυσης της DHL στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και ποιος ο χρονικός ορίζοντας έναρξης λειτουργίας της;
Οπως καταλαβαίνετε, η υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου έργου είναι πολύπλοκη και έχει πολλά στάδια. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα έγινε ήδη με την υπογραφή της 10ετούς σύμβασης συνεργασίας με τη Fraport Greece προ ολίγων ημερών. Εως τον Δεκέμβριο, θα έχουμε ολοκληρώσει την επιλογή του εργολάβου και των συστημάτων αυτοματισμού, ώστε τον Ιανουάριο του 2020 να ξεκινήσουν οι εργασίες. Εως τον Αύγουστο, θα έχει ολοκληρωθεί το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, η εγκατάσταση των συστημάτων και η πραγματοποίηση των απαιτούμενων ελέγχων λειτουργίας.  Στόχος μας είναι τον Σεπτέμβριο του 2020 να δουλεύουμε από τις νέες μας εγκαταστάσεις, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία». Παρά το απαιτητικό χρονοδιάγραμμα, δε σας κρύβω τον ενθουσιασμό μας αλλά και τη σιγουριά πως οι νέες μας εγκαταστάσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», θα αποτελούν σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη της Θεσσαλονίκης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου