Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Φόρουμ για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας με τον διεθνούς φήμης γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί
Τι πρότεινε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε Ολάντ, Ινταλγκό και Πικετί. Η -παλαιότερη- μυστική συνάντηση με τον Μάρτιν Σουλτς.
Στην αναγκαιότητα της συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη και στις πρωτοβουλίες
που μπορεί να αναληφθούν σε αυτή την κατεύθυνση επέμενε ο Αλέξης Τσίπρας στις συναντήσεις που είχε στο Παρίσι, με τον Φρανσουά Ολάντ, την Δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον διεθνούς φήμης γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί.
Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως πρέπει να υπάρξει μέτωπο των σοσιαλιστών, της αριστεράς και των πράσινων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, τη συγκρότηση ενός Φόρουμ Διαλόγου των προοδευτικών δυνάμεων, που θα συζητήσει την πολιτική πλατφόρμα της ανασύνθεσης του χώρου. Παρότι δε κατάληξη δεν υπήρχε, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για μια τέτοια εξέλιξη. Αξίζει δε να σημειωθεί πως αρχές του φθινοπώρου είχε μυστική πολύωρη συνάντηση με το ηγετικό στέλεχος των γερμανών σοσιαλδημοκρατών και πρώην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στην Αθήνα, με τους δυο άνδρες να συμφωνούν πως πρέπει η σοσιαλδημοκρατία να μετακινηθεί από τη συμμαχία με τα δεξιά κόμματα, συμμαχία που, όπως τόνισαν, την οδηγεί σε στρατηγική ήττα.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες των “Παιχνιδιών Εξουσίας”, συμφώνησε με την πρόταση του Τομά Πικετί, στη συνάντηση που είχε μαζί του, στην ενιαία φορολόγηση όλων των πλουσίων της ευρωζώνης με ενιαίο φορολογικό συντελεστή, προκειμένου να μην επιζητείται απλώς μεταφορά πόρων από τις πλούσιες στις φτωχότερες χώρες, αλλά από τους πλουσιότερους στους φτωχότερους.
Ο Τ. Πικετί δεν δύναται να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο που προγραμματίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα για τον Φεβρουάριο, συμφώνησε όμως να συνεργαστεί με τα Ινστιτούτα Πουλαντζάς και ΕΝΑ στις αναζητήσεις που θα έχουν το επόμενο διάστημα. “Απαιτούνται ριζοσπαστικές και καινοτόμοι πρωτοβουλίες για να διατηρηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα” συμφώνησε πάντως με τους συνομιλητές του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που αναμένεται να εντείνει σε αυτή την κατεύθυνση τις πρωτοβουλίες του.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου