Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Νετανιάχου


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, αναμένεται να έχει ο  πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη με τους Νικολά Σαρκοζι και Άνγκελα Μέρκελ.
Το θέμα της συνομιλίας θα είναι η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από την άντληση των υδρογονανθράκων στο σημείο  «Αφροδίτη» ανατολικά της Κύπρου και εντός της Κυπριακής ΑΟΖ

Έχουν προηγηθεί μια σύσκεψη την Τρίτη το βραδύ υπό τον πρωθυπουργό,με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη και  του υπ.Εξωτερικών Στάυρου Λαμπρινίδη, καθώς και η ενημέρωση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., με τη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη.
 Ως γνωστών, αναχώρησε την Τετάρτη από τη Λάρνακα η εξέδρα με το γεωτρύπανο της αμερικανικής εταιρείας Νoble Εnergy ,που κατευθύνεται προς το σημείο «Αφροδίτη». Την εξυπηρέτηση της εξέδρας έχει αναλάβει ειδικό ελικόπτερο με πλήρωμα ισραηλινούς, ενώ οι αρμόδιοι της εξόρυξης, έχουν επεξεργαστεί τρία διαφορετικά σενάρια σε περίπτωση απειλής από τουρκικό παράγοντα στην περιοχή της εξόρυξης.
Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι ισχυρές μονάδες του τουρκικού στόλου πραγματοποιούν άσκηση με πραγματικά πυρά στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, ενώ έχει προαναγγελθεί ο απόπλους τριών τουρκικών φρεγατών από τον ναύσταθμο της Μαρμαρίδας (Ακσάζ) , χωρίς να έχει συγκεκριμενοποιηθεί η ημέρα αναχώρησης της τουρκική αυτής δύναμης.
Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου