Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Η αντιμετώπιση της κρίσης θέλει συνεννόηση

Το απόγευμα η συνάντηση Παπανδρέου - Σαρκοζί
Απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, χαρακτήρισε τη συνεννόηση Παρισιού – Βερολίνου ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, λίγες ώρες πριν συναντηθεί με τον έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι.

Όπως είπε ο κ. Σαρκοζί, η συνεννόηση που υπάρχει είναι πλήρης.

Το Bloomberg σχολιάζει ότι η συνάντηση Παπανδρέου – Σαρκοζί γίνεται ενώ μεγαλώνει η ανησυχία ότι η Ελλάδα δε θα μπορέσει να αποφύγει την χρεοκοπία.

Το πρωί της Παρασκευής ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε στη Βαρσοβία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και συζήτησαν για την πορεία επικύρωσης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια και την υλοποίηση του ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Στην ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής ολοκλήρωσης της ΕΕ για την αντιμετώπιση της ύφεσης αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη το βράδυ, όπου είχε σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της ΕΕ και της Ανατολικής Συνεργασίας.

«Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαχόμενοι από κοινού την ύφεση, προωθώντας την βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη και ας επαναλάβουμε την δέσμευσή μας για το βάθεμα της οικονομικής μας ολοκλήρωσης και για την μακροπρόθεσμη προοπτική της πλήρους συμμετοχής των Εταίρων μας στην εσωτερική αγορά της ΕΕ» τόνισε ο πρωθυπουργός. 




skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου