Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ελεγκτές της τρόικας στην Ευελπίδων


Για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης και ειδικότερα για το ρυθμό απονομής της ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας κατά την πρωινή τους επίσκεψη στο Πρωτοδικείο.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι επιθεωρητές ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ, ο προϊστάμενος και η διοίκηση του Πρωτοδικείου, σύμβουλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς και ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η τρόικα ζήτησε στατιστικά στοιχεία για τους ρυθμούς απονομής δικαιοσύνης, καθώς και για τις εγκαταστάσεις μηχανοργάνωσης των δικαστηρίων.

Η ελληνική πλευερά ενημέρωσε το κλιμάκιο ότι μέχρι στιγμής το μόνο σύστημα μηχανοργάνωσης που υπάρχει είναι αυτό που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων το οποίο, όπως είπαν, λειτουργεί πιλοτικά από τις 16 Σεπτεμβίου, καθώς ακόμη δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της πληρωμής δικαστικών ενσήμων. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι το ζήτημα της ηλεκτρονικής καταβολής ενσήμων αναμένεται να λυθεί άμεσα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων X. Αθανασίου επεσήμανε ότι η ποιότητα απονομής δικαιοσύνης είναι υψηλή και ότι το πρόβλημα με τις καθυστερήσεις εκδίκασης υποθέσεων οφείλεται όχι έμψυχο υλικό, αλλά στην έλλειψη υποδομής.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Πρωτοδικείο, οι ελεγκτές επισκέφθηκαν το κτήριο 2 της Ευελπίδων όπου στεγάζεται το σύστημα ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου