Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ... ΠΕΧΩΔΕ «Δεν θα υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις»

«Δεν θα υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις»
Η νομοθετική ρύθμιση για την απελευθέρωση των ταξί και των φορτηγών και η πορεία αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΑΣΑ συζητήθηκε στη συνάντηση του Γιάννη Ραγκούση με τους επικεφαλής της τρόικας, η οποία ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Αποφασισμένος για πλήρες άνοιγμα στις μεταφορές ο υπουργός.


Οι εκπρόσωποι της τρόικας χαρακτήρισαν ως θέμα απόλυτης προτεραιότητας να προχωρήσει το νομοσχέδιο για το πλήρες άνοιγμα του επαγγέλματος του κλάδου τόσο των ταξί όσο και των φορτηγών το συντομότερο δυνατό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υποδομών Γιάννης Ραγκούσης έδειξε αποφασισμένος μετά τη συνάντηση να προχωρήσει χωρίς αστερίσκους στην απελευθέρωση των μεταφορών: "Από τη στιγμή που αναλάβαμε την πολιτική υποχρέωση να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, περιορίζοντας το εισόδημα εκατομμυρίων Ελλήνων, αποτελεί χρέος ηθικό να μην υποκύψουμε στις συντεχνιακές απαιτήσεις για διατήρηση προνομίων άλλης εποχής".
Η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Γιάννη Ραγκούση με τα μέλη της τρόικας έγινε τελικά στο κτήριο του πρώην υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ στην Χαριλάου Τρικούπη, μετά τον πρωϊνό αποκλεισμό του κτηρίου του υπουργείου στη Μεσογείων από ομάδα εργαζομένων.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου