Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Κεντροαριστερή πλειοψηφία με επικεφαλής τον Ασκούνη στον ΚΕΔΕ


  
Κεντροαριστερή πλειοψηφία με επικεφαλής τον Ασκούνη στον ΚΕΔΕ
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία που αναπροσαρμόζει τα δεδομένα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε μια περίοδο που η μεγάλη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη κάνει τα πρώτα της βήματα, οι κεντροαριστερές δυνάμεις με επικεφαλής τον Κ. Ασκούνη, Δήμαρχο Καλλιθέας, σημείωσαν μια σημαντική νίκη εξασφαλίζοντας μια αυτοδύναμη μεγάλη πλειοψηφία και πλήρη αυτοδυναμία στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας  (ΚΕΔΕ).


Η παράταξη Αυτοδιοικητικό Κίνημα, που υποστηρίχτηκε από το
ΠΑΣΟΚ κατέχει απόλυτη πλειοψηφία αφού εξέλεξε 16 μέλη, η ΑΔΑΚ (Ν.Δ.)  εξέλεξε 11 μέλη, η παράταξη Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση (Δημοκρατική Αριστερά) εξέλεξε 2 μέλη και η παράταξη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία (ΣΥΝ) εξέλεξε 1 μέλος.


Με βάση τα αποτελέσματα και τις έδρες που παίρνουν οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις στη νέα διοίκηση, η παράταξη που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκλέξει τον νέο Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων. Ας σημειωθεί, ο κ. Ασκούνης ήταν κοινή πρόταση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, άρα θα εκλεγεί με διευρυμένη πλειοψηφία στη Διοίκηση της ΚΕΔΕ. Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ  με την Δημοκρατική Αριστερά έγινε, όπως διαβεβαιώνουν αμφότερες οι πλευρές, χωρίς απαιτήσεις και χωρίς προαπαιτούμενα.


Η επόμενη μέρα απαιτεί τη συνεννόηση, συσπείρωση και συνεργασία όλων των δυνάμεων, όπως έχει επισημανθεί. Ο Κ. Ασκούνης μαζί με στελέχη από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης όπως ο Γ. Μπουτάρης, Γ. Κουράκης, Απ. Κοιμίσης, Κ. Καλλίρης, Ν. Παπαγγελής, Λ. Μαλούτας αλλά και νέα στελέχη  καλούνται να δουλέψουν σκληρά προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί με επιτυχία στις αυξημένες απαιτήσεις των καιρών και τις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις των πολιτών.

Είναι δε πρωτοφανής η ανανέωση σε ένα τόσο σημαντικό όργανο αφού οι 12 από τους 16 εκλέγονται για πρώτη φορά στο όργανο αυτό.


Τον συντονισμό της προσπάθειας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ ανέλαβαν ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης και ο  Γραμματέας του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, Λάμπρος Μίχος.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου